Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. april

Danas je ponedeljak, 11. april

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinke pomoći u prethodna 24 sata intervenisala je 22 puta. Pacijenti su 13 puta zatražili pomoć za kućne preglede, dok je u ambulanti zbrinuto 8 građana. 

Radosne vesti:

U toku proteklog vikenda u kikindskom porodilištu na svet je došlo 6 beba. Naš grad bogatiji je za čak 5 dečaka i jednu devojčicu.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju komapnija FCC i Skeretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će se još danas nalaziti na sledećim lokacijama u Bašaidu:  ugao Svetozara Markovića i Nikole Tesle, ugao Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač, danas i sutra, 12. aprila: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, ugao Svetosavske i Raše Lazarevića, ugao Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića, a u utorak i sredu: ugao Rade Budurina i Nikole Tesle, ugao Rade Budurina i Raše Lazarevića, ugao Đure Jakšića i Nikole Tesle i ugao Đure Jakšića i Raše Lazarevića. Od 13. do 18. aprila krupan otpad sakupljaće se u Banatskoj Topoli. 

U gradskoj zoni još danas  6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Cara Dušana, od Oslobođenja do Save Tekelije, danas i u utorak 4 kontejnera biće u Ulici Pere Segedinca, a po jedan na sredini ulica Koste Krnića i Milana Petrovića, dok će u utorak i u sredu 5 kontejnera biti u Ulici Stevana Sremca, od Oslobođenja do Braće Sredojev, a jedan u Ulici Braće Arsenov. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera Kikinda obavlja upis uglja i ogrevnog drveta za sve zainteresovane penzionere, za narednu zimu, po najpovoljnijim uslovima. Pod povoljnim uslovima mogu se nabaviti i paketi suhomesnatih proizvoda, sveža riba, brašno, sir, ali i prijaviti za boravak u banjama, plaćanje do 10 rata. Za sve informacije pozvati: 0230 421 442. 

Udruženje penzionera Kikinda i KUD „Sunčana jesen“ pozivaju sve zainteresovane penzionere koji vole pesmu, igru, sportske aktivnosti, putovanja i druženja da im se pridruže i poručuju: „Život prolazi, nemojte pristajati na usamljenost“. Zainteresovani mogu doći u prostorije Udruženja ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, ili da se jave predsednici KUD-a Radojki Grujić na: 
062/88 22 548 ili 421-442.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 12. aprila biće predstava „Laža i paralaža“. Početak ovog pozorišnog komada zakazan je za 20 časova. 

Sport:

Kadet Đorđe Mišković, član Streličarskog udruženja „Apolo“, osvojio je zlatnu medalju u stilu olimpijski luk na takmičenju u Beogradu.

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ osvojili su jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje na Školskom prvenstvu Vovjodine, održanom u Stepanovićevu.

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ pobedili su u hali SC „Jezero“ ekipu „Sivca 69“ rezultatom 27:19, u utakmici 18. kola Super B lige. 

Takmičarka kikindskog Džudo kluba „Partizan“ Nađa Iličin osvojila je treće mesto i bronzanu medalju na Prvenstvu Vojvodine za juniore, održanom proteklog vikenda u Stepanovićevu.

U Srpskoj ligi Vojvodina OFK Kikinda doživela još jedan poraz, izgubivši na Gradskom stadionu od „Borca“ iz Sakula 2:0. Sa 17 osvojenih bodova nalazi se na poslednjem mestu tabele. U Vojvođanskoj ligi Istok, fudbaleri kozaračke „Slobode“ savladali su „BAK“ iz Bele Crkve sa 3:1, ruskoselska „Crvena zvezda“ izgbuila je 2:0 u Banatskom Karlovcu od „Proletera“, a velikoselska „Kozara“ poražena je u Perlezu od ekipe „Vojvodina 1928“, rezultatom 1:0.  

U poslednjem kolu Druge lige Sever, odbojkaši „Kikinde“ savladali su rezultatom 3:0 ekipu „Bavaništa“ i prvenstvo završili na trećem mestu. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno sa temperaturom do 14 stepeni. 

Bioprognoza: 

Pobolјšanje biometeorološke situacije povolјno će uticati na većinu hronično obolelelih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i psihički nestabilnim osobama. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i depresija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!