Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. jun

Danas je četvrtak, 10. jun

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Vaznesenju Gospodnjem, u narodu poznat kao Spasovdan. Ovaj praznik se obeležava uvek četvrtkom, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Svetih Trojica. U crkvenom kalendaru je obeležen crvenim slovom.

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na svet je došla jedna devojčica. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta. Na poziv pacijenata obavljena su 23 pregleda u gradu, 7 u okolnim selima, dok je 13 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode, u Kikindi i Senti, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

Epidemiološka situacija i vakcinacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 44 slučaja koronavirusa. Od početka epidemije, zaključno sa 8. junom, u Kikindi je obolela 6 091 osoba. Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati, a dostupne vakcine su Fajzer i Sinofarm, kao i Sputnjik za one koji su zakazali termin preko portala E-uprava. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 11. juna, od 9 do 10 časova bez struje će ostati potrošači u Banatskoj Topoli, i to u Ulici Petefi Šandora, od Vuka Karadžića do polovine ulice. Istog dana, struje neće biti ni u Kikindi, i to od 11 do 12 časova  u Ulici Braće Tatić, od Ive Lole Ribara do Kosovske, i u Kosovskoj ulici, od Svetosavske do Uglješe Terzina, a od 12:30 do 13:30 u sledećim ulicama: Kiš Mihalja, od Kraljevića Marka do Albertove, Kumanovska, od Kiš Mihalja do Veljka Petrovića, Miloša Crnjanskog, od Kumanovske do Albertove, Veljka Petrovića, od Kumanovske do Save Lipovanova, Albertova, od Miloša Crnjanskog do Žarka Zrenjanina, i neparna strana Albertove, od Miloša Crnjanskog do Kiš Mihalja. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do početka jula zbog prve faze radova na rekonstrukciji toplovoda u Nemanjinoj ulici, saobraćaj u oba smera biti zatvoren u delu ove ulice, i to od ugla sa Ulicom Đoke Radaka do ulaza na veliki parking. Ulazak na veliki parking će biti omogućen iz Ulice Dimitrija Tucovića. U drugoj fazi radova, za saobraćaj u oba smera će biti zatvorena Nemanjina ulica, od broja 5 do broja 9. Ulazak na veliki parking će biti moguć iz Ulice Đoke Radaka.

Izložba „Velikani srpskog glumišta“ otvorena u Narodnom pozorištu:

U foajeu Narodnog pozorišta u našem gradu Kikinđani danas i sutra od 9 do 13 i od 18 do 20 sati, mogu da pogledaju izložbu „Velikani srpskog glumišta“, autora Dragana Đorđevića i članova Udruženja građana “Žanka Stokić“ iz Rabrova. 

U petak, 11. juna sa početkom u 20 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u našem gradu biće izvedena komedija „Ordinacija“. 

Kulturni centar:

Novosadska Osnovna baletska škola, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis dece u pripremni i prvi razred, u školskoj 2021/2022. godini. U pripremni razred mogu se upisati deca uzrasta od 8 i 9 godina, a u prvi razred baletske škole primaju se deca uzrasta 10 i 11 godina. Prostorije Osnovne baletske škole nalaze se u Kulturnom centru u Kikindi, a informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve: 061/ 281 41 41 ili 064/ 321 43 85. 

U galeriji Kulturnog centra u petak, 11. juna biće otvorena izložba slika Kikinđanke Zite Aleksić. Otvaranje je zakazno za 19 časova. 

Kulturni centar Kikinda u subotu, 19. juna na platou ispred ove ustanove organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u našem gradu. Zaljubljenici u gramofonske ploče imaće mogućnost da prodaju, kupuju ili menjaju ove neprevaziđene nosače zvuka. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave i uzmu učešće u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije putem telefona 064 86 88 346. Stolovi i stolice su obezbeđeni. 

Koncert narodnih pesama i igara u Domu kulture u Bašaidu:

Kulturno-umetničko društvo „Bašaid“ u subotu, 12. juna u Domu kulture u ovom selu organizuje koncert narodnih pesama i igara. Početak je zakazan za 20 sati, a nastupiće omladinski folklorni ansambl ADZNM „Gusle“, Ženska pevačka grupa iz Kikinde, ŽPG „Vreteno“ iz Banatskog Karađorđeva i folklorni ansambl KUD Bašaid. Cena ulaznice je 100 dinara.  

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 13. juna biće predstava „Supermiš“, koja će moći da se pogleda u dva termina, od 17 i 19 sati. 

Vreme:

Pretežno sunčano toplo. Najviša temperatura u kikindi biće 30 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite prilikom boravka na otvorenom.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!