INFO GRAD KIKINDA, 10. avgust

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je sreda, 10. avgust

Kovid ambulanta:

Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja:

Do nedelje, 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Kako je saopšteno iz MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

Crveni krst:

Na jučerašnju, vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 37 potencijalnih davalaca, od kojih je 29 dalo dragocenu tečnost. Među njima je bilo 8 dama, kao i pet osoba koje su prvi put dale krv. Кako naglašavaju u kikindskom Crvenom krstu, nedostaju praktično sve krvne grupe, ali su trenutno najpotrebnije O i A krva grupa, kao i sve negativne krvne grupe. U ponedeljak, 15. avgusta, od 8.30 do 13 sati u Crvenom krstu će biti organizovana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas će od 10 do 11 sati bez struje biti potrošači u Novim Kozarcima, u Sutjeskoj ulici, od Krajiške do Kralja Petra Prvog.

U petak, 12. avgusta, od 8 do 10 časova električnu energiju neće imati potrošači u Ulici Đure Jakšića u Kikindi, od Čanadske do Dušana Vasiljeva. 

Kikindsko leto:

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ u četvrtak, 11. avgusta, sa početkom u 20 sati u dvorištu Kurije romsku kulturu i tradiciju predstaviće Udruženje „Romski oblak mašte“. Ovo udruženje trenutno ima pedesetak članova, ali se konstantno radi na omasovljenju, edukaciji i pomoći romskoj populaciji u gradu. 

Tamburaški sastav „Dunavske zore“ i glumac Milenko Pavlov izvešće muzičko-scenski igrokaz “Bećarske uspomene” u petak, 12. avgusta, u dvorištu Muzeja. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

U subotu, 13. avgusta, sa početkom u 19 sati biće organizovan „Kikindski korzo“, šetnja kojom su generacije hodale i po kojoj se pamte neke davne i lepe godine, a na platou ispred Katoličke crkve biće izložba fotografija. Iste večeri, od 21 sat, na Starom jezeru biće organizovano disko veče. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u petak, 12. avgusta na Starom jezeru biće prikazan naučno-fantastični akcioni film „Još 24 sata života“. Početak je u 21 sat. 

Topolski kotlić u subotu u Banatskoj Topoli:

Udruženje ljubitelja prirode „Mrena“ iz Banatske Topole u subotu, 13. avgusta organizuje tradicioanlni 13. „Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Početak je u 15 sati, a podela ribe od 14 časova. Kotizacija je 2 000 dinara, a ekipe dobijaju 2 kilograma svežeg šarana. Obezbeđene su vredne nagrade. Prijavljivanje ekipa traje do petka, 12. avgusta na broj: 069/484 24 38. 

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće turnir u basketu 3 na 3, koji će početi u četvrtak, 11. avgusta. Utakmice će se igrati od 20.30 na Trgu ispred Pravoslavne crkve. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave još danas putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12, a Sportski savez i lokalna samouprava odlučili su da se kotizacija ne naplaćuje. prvoplasirana ekipa biće nagrađena sa 110 000 dinara, drugo mesto osvojiće 70 000, a treće 30 000. 

Vreme:

Sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 30 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu nesanice i bolova u mišićima i zglobovima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!