Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. jun

Danas je utorak, 1. jun 

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 17  pregleda, dok je 10 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:

Prema jučerašnjim podacima kikidnskog Zavoda za javno zdarvlje u našem gradu aktivna su 52 slučaja koronavirusa. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu, tokom proteklog vikenda u Kikindi su sklopljena tri braka. Kako saznajemo, tri para su sudbonosno da rekla u subotu, 29. maja.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 9 časova struju neće imati potrošači u ulicama Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika, i Vojvode Putnika, od Nikole Pašića do Jaše Tomića. U sredu, 2. juna, od 8 do 9 sati bez električne energije biće potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Čanadska, od Đure Jakšića do Braće Bogaroški, i Braće Bogaroški, od Čanadske do broja 58. 

U sredu provera sistema za javno uzbunjivanje:

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da će se, od strane operativnog centra 112 u Kikindi, u sredu, 2. juna u 12 časova, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga vršiti provera ispravnosti sirena za uzbunjivanje, emitovanjem znaka „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom, u trajanju od 60 sekundi. 

JP „Kikinda“:

Zbog radova na rehabilitaciji puta Kikinda – Banatska Topola, na deonici od raskrsnice za Tobu do Banatske Topole, u ukupnoj dužini od 3,2 kilometra, saobraćaj će se odvijati u narednom periodu usporeno, u obe trake.

CSU:

Predstavnici Centra za stručno usavršavanje, Centra za promociju nauke i Grada Kikinde potpisali su juče Memorandum o petogodišnjoj saradnji, odnosno o nastavku zajedničkog rada, koji će biti proširen učestvovanjem u javnom pozivu za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke. Poptisan je i Ugovor Centra za stručno usavršavanje i Centra za promociju nauke, koji se tiče učešća u javnim pozivima, projektima i održavanju Parka nauke, prostora u kojem su izloženi interaktivni naučni eksponati. 

Kursna lista:

Dinar vredi prema evru približno isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,5743 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Na Otvorenom 2D truniru, održanom u šumovitom izletištu Panonija, između Bačke Topole i Crvenke, takmičari Streličarskog kluba „Kentaur“ iz našeg grada osvojili su dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojile su seniorka Kristijana Kukić i kadetkinja Anja Mijuc u kategoriji goli luk, srebrnu medalju osvojio je senior Branislav Francuski u disciplini instinktivni luk, a bronzu senior Horvat Tibor, konjičkim lukom. Senior Branko Bokić je u kategoriji instinktivni luk ostvario odličan rezultat i poeni su ga delili od bronze. Kristijana Kukić je posebno nagrađena od strane domaćina, jer je imala najviše poena od svih takmičarki , bez obzira na uzrast ili kategoriju gađanja.

Vreme:

Danas u Kikindi malo do umereno oblačno sa umerenim severnim vetrom. Najviša temperatura u našem gradu biće 23 stepena. 

Bioprognoza: 

Uticaj vremenskih prilika neće pogodovati hroničnim bolesnicima pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Oprez se naročito savetuje bolesnicima sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičarima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su kod svih osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!