Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. jul

Danas je sreda, 1. jul 

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 27 puta, na poziv pacijanata bilo je 20 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 7 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kanjiži, u kojima su dva lica lakše povređena.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Provera sistema za javno uzbunjivanje:

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da će danas u 12 časova, na teritoriji Severobanatskog upravnog okruga, biti izvršena provera ispravnosti sirena za uzbunjivanje, emitovanjem znaka „prestanak opasnosti“ jednoličnim tonom, u trajanju od 60 sekundi. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 2. jula, u periodu od 9 do 13 sati, organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta. Pre davanja krvi budite odmorni i naspavani i uzmite lagani obrok. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Gerontološki centar Kikinda:

Posete u kikindskom Gerontološkom centru su ponovo dozvoljene, i to samo u dvorištu, uz nošenje zaštitne opreme i vremenski su ograničene na 15 minuta. Telefon za zakazivanje poseta je: 0230/315-067. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri od srede do petka biti na sledećim lokacijama u Bašaidu Aleksandra Grujića i Svetozara Miletića, Aleksandra Grujića i Zmaj Jovine, Svetosavske i Svetozara Miletića i Svetosavske i Zmaj Jovine, a od petka do ponedeljka: ugao Milana Grujića i Svetozara Miletića, Milana Grujića i Zmaj Jovine, Svetozara Markovića i Svetozara Miletića i ugao Svetozara Markovića i Zmaj Jovine. 

U gradskoj zoni, od dnaas do petka 6 kontejnera biće postavljeno duž Svetosavske ulice, a od petka do ponedeljka duž Nemanjine. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5897 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i tropski toplo, maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim problemima i astmatičarima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!