INFO GRAD KIKINDA, 25. jun

Danas je četvrtak, 25. jun 

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 35 puta. Na poziv pacijenata bilo je 25 intervencija, dok je u ambulanti pomoć  zatražilo 10 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na sanaciji toplovodne mreže do 31. jula za saobraćaj biti zatvoren deo Ulice Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Svetosavske. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 12 časova, bez struje će biti potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Šabačka ka Malom bedemu, Mali bedem na putu ka Ruskom Selu, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca i zgrade na uglu, Stevana  Sremca, od Miloša Velikog do Šabačke,  Marije Bursać, Vašarište, Braće Opsenice, Stevana Sremca, od Šabačke do Braće Arsenov, Pere Segedinca, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Cara Dušana, Karađorđeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca,  Cara Dušana, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića, Karađorđeva, od Pere Segedinca do Braće Bogaroški, Pere Segedinca, od Karađorđeva do Braće Arsenov, Ivana Milutinovića, od Cara Dušana do Stevana Sremca, Braće Arsenov, Koste Kljajića i Milana Petrovića. 

U petak, 26. juna, od 8 do 11 sati električnu energiju neće imati korsinici u sledećim ulicama u našem gradu: Generala Drapšina, od Ivana Milutinovića do Oslobođenja, Svetozara Miletića, od Oslobođenja do kućnog broja  207, Carina, stara klanica, Oslobođenja, od Generala Drapšina do Kralja Petra I, Nakovački drum do Jugopetrolovog stovarišta, Železnički novi red, Vojvodina put i bivša Jugokoža. Takođe u petak, od 8 do 11 sati bez struje će biti i celo Nakovo. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Dečji i Školski dispanzer:

Dečji i Školski dispanzer rade od 7 do 20 časova, a pregledi se zakazuju kod izabranih lekara. Kovid ambulanta, koja će primati pacijente sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem biće u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radiće svakog dana (i vikendom) od 7 do 18 sati. Broj telefona na koji roditelji mogu da se jave je: 316 218. 

Besplatno testiranje na antitela za ratne veterane:

Udruženje „Srpski ratni veterani“ u našem gradu obaveštava članove, koji su zainteresovani da urade testiranje na pristustvo antitela na koronavirus, da mogu radnim danima od 11 do 14 sati da se jave u kancelariji Udruženja, koja se nalazi na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 10. Akcija traje do kraja juna i besplatna je za ratne veterane. 

Gerontološki centar Kikinda:

Posete u kikindskom Gerontološkom centru su ponovo dozvoljene, i to samo u dvorištu, uz nošenje zaštitne opreme i vremenski su ograničene na 15 minuta. Telefon za zakazivanje poseta je: 0230/315-067. 

Kompanija FCC:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, kontejneri će od danas do ponedeljka biti postavljeni na sledećim lokacijama u Novim Kozarcima: ugao Krajiške i Branka Ćopića, Krajiške i Sutjeske, Krajiške i Kosovske, i ugalo Krajiške i Sime Šolaje. 

U gradskoj zoni, od danas do petka 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Bašaidskog druma, a od petka do ponedeljka u Ulici Šumice (2 kontejnera), Mikronaselje (ulazi iz Partizanske), Mirkonaselje (na početku Josifa Pančića) i Mikronaselje (Braće Tatića). Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Poslednja radionica u okviru izložbe „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ namenjena je srednjoškolcima i studentima, a biće održana u petak, 26. juna u 11 sati u Narodnom muzeju. Prijavljivanje je obavezno, slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzej Kikinda, na mejl: [email protected] ili na broj: 421-239. 

Dani Raše Popova:

Manifestacija „Dani Raše Popova“ biće održana u Mokrinu u petak, 26. juna na Varoškom trgu,s a početkom u 19 sati. Učestvuju: Pero Zubac, Mirjana Bulatović, Predrag Vuković Peđolino, Tode Nikoletić, Branislav Rosić, Jovan Veljin Mokrinski , Žarko Novakov, hor Čuperak (Ena Gogić i Nevena Rosić) КUD Mokrin, Vrtić Neven, OŠ „Vuk Кaraddžić“, Vašalić Vid i Milan, Plesna škola Dens and soul, Mažoretkinje Apatin i OŠ „Vasa Stajić“. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5833 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 27 stepeni.

Bioprognoza:

Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!