U TOKU JE UPIS DECE U VRTIĆE

Upis dece u vrtiće Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ u Kikindi počeo je minule sedmice i trajaće do 10. maja, a sasvim je izvesno da mesta ima za sve mališane. Kapacitet 18 vrtića, od kojih je devet na području grada a ostali su u selima, je 2.000 mesta, a dece za prihvat u predškolskoj ustanovi je oko 1.500

Dokumentacija za upis podnosi se u upravnoj zgradi PU „Dragoljub Udicki“ u Dositejevoj ulici 43 u Kikindi i u seoskim vrtićima. Roditelji najviše traže celodnevni smeštaj u jaslicama, pa se prema rečima v.d. direktora PU „Dragoljub Udicki“ Vladimira Radlovića, planira još jedna grupa u vrtiću „Miki“ u Kikindi. Na zahtev roditelja od ponedeljka u vrtiću „Kolibri“ počeće sa radom nova jaslena grupa za mališane od jedne do tri godine.

Cena boravka najmlađih u jaslicama je od početka ove godine snižena i iznosi 4.600 dinara, a bila je 6.000, dok su cene poludnevnog boravka nepromenjene. Za decu sa smetnjama i bez roditeljskog staranja ne plaća se boravak u vrtićima, dok se boravak trećeg i četvrtog deteta finansira iz buyeta lokalne samouprave.

Prošlog leta izvršena je adaptacija i sanacija sedam vrtića u šta je investirano 12,5 miliona dinara, a radovi na obnovi vrtića nastavljeni su i tokom ove godine. U vrtiću „Miki“ će se dograditi radna soba za jaslenu grupu. Upravo se završava sanacija dvorišta vrtića „Bambi“, koje je bilo neuslovno i loše, a dodatni problem predstavljao je i jedan nebezbedan zid.

U vrtićima „Naša radost“ i „Pčelica“ u Kikindi biće zamenjena stolarija, urediće se podovi i kupiti novi nameštaj, dok se u vrtićima „Jelenko“ u Nakovu i „Šilja“ Novim Kozarcima planira zamena prozora. U vrtiću „Medenjak“ u Sajanu predviđena je zamena postojećeg grejanja i uređenje dvorišta.

Izvor:(dnevnik.rs)

 

error: Content is protected !!