Streljaštvo: Kikinđani proteklog vikenda osvojili 17 medalja na dva takmičenja

Proteklog vikenda takmičari Streljačke družine „Kikinda“ nastupili su na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu i na takmičenju u okviru Lige Vojvodine u Vrbasu. Kikindski strelci su na ova dva nadmetanja osvojili ukupno 17 medalja. 

Na Prvenstvu Vojvodine A program održanom u subotu u Novom Sadu, takmičari Streljačke družine „Kikinda“ nastupili su u juniorskim i seniorskim kategorijama, i ostvarili zapažene rezultate. Juniorska ekipa u sastavu Dimitrije Stefanović, Stefan Terek i Luka Šošić je u disciplini pištolj zauzela prvo mesto, dok su u gađanju iz puške bili treći. U pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji je bio Stefan Popaživanov koji je zauzeo prvo mesto, a Radovan Beloš je bio četvrti.  

 

Juniorke u sastavu Stanislava Popov, Anđela Pilipović i Tara Milićev su u disciplini pištolj zauzele prvo mesto, dok je Stanislava Popov u pojedinačnoj konkurenciji bila druga. 

U kategoriji eniorki, ekipa u sastavu Jelena Tomić, Neda Sarić i Stanislava Popov zauzela je prvo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Jelena Tomić bila je druga, Neda Sarić treća, a Satnislava Popov četvrta. 

Seniorska ekipa, za koju su nastupili Boris Mikluc, Ervin Šalgo i Stefan Popaživanov, osvojili su prvo mesto. Oni su bili uspešni i u pojedinačnoj konkurenciji, Mikluc je bio najbolji, dok je Šalgo osvojio drugo mesto. 

Dobri rezultati ostvareni su i narednoig dana, u nedelju, 27. januara u Vrbasu, gde je održano VI kolo Lige Vojvodine za pionire i pionirke, i III kolo za kadete, kadetkinje, mlađe juniore i juniorke. 

Pionir Dimitrije Stefanović zauzeo je prvo mesto, Stefan Terek je bio drugi, dok pionirksa ekipa nije nastupila zbog prehlade jednog od takmičara. Pionirke u sastavu Maja Pandurov, Anđela Inđić i Anja Kovačev zauzele su drugo mesto, a kadet Dimitrije Stefanović je u gađanju standardnom vazdušnom puškom zauzeo treće mesto. 

Ekipa mlađih juniorki zauzela je prvo mesto, a mlađi juniori bili su drugi. 

error: Content is protected !!