INFO GRAD KIKINDA, 27. jul

Danas je petak, 27. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, od čega je 20 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti zbrinuto 10 pacijenta.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su tri saobraćajne nezgode, dve na teritoriji Novog Kneževca, i jedna na teritoriji Kanjiže, u kojima su dva lica zadobila teške telesne povrede. Registrovan je i jedan manji požar usled neispravnih instalacija, na salašu u opštini Senta. Na sreću, nije bilo povređenih.

Porođajno odeljenje:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođene su dve devojčice.

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“:
Sinoć je u dvorištu Narodnog muzeja otvoren trodnevni Festival narodnih orkestara FENOK, koji organizuje ADZNM „Gusle“. Ove godine nastupaju ansambli i solisti iz Ukrajine, Turske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Program počinje u 20:30, ulaz je slobodan.
„Igre na vodi“
Sportsko takmičenje „Igre na vodi“ biće održano od danas do nedelje na otvorenim bazenima SC „Jezero“. Večeras i sutra su na programu kvalifikaciona nadmetanja, dok je finale zakazano za nedelju. Takmičenja počinju u 21 sat, ulaz je slobodan.
Festival „Terra Viva“:
Festival „Terra Viva“ biće održan danas i sutra u dvorištu Ateljea „Terra“, na adresi Danila Kosića bb. Prvo veče festivala povećeno je akustičnoj muzici, a drugo elektronskoj. Večerašnji program počinje u 21 sat, a subotnji u 22. Festival organizuje Centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, kao prateći program Internacionalnog simpozijuma vajara.
Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao i juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118.0714  dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će biti toplo sa povremenom kišom u popodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura u Kikindi biće 28 stepeni.

 

error: Content is protected !!