INFO GRAD KIKINDA 16. januar

Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog proroka Malahija.

Hitna služba: Urgentne ekipe  za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u protekla 24 sata intervenisale su 28 puta, od čega je 18 intervencija bilo na poziv pacijenata a 10 pregleda u ambulanti.

Porođajno odeljenje : Kako saznajemo iz kikindskog porodilišta u protekla 24 sata rođene su dve bebe. Jedan  dečak i jedna devojčica.

Dežurna apoteka 24 sata : Apoteka Cvejić na adresi Braće Tatića GA 4, telefon 422-208

POLICIJSKA UPRAVA U KIKINDI:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su 3 saobraćajne nezgode ( teritorija Kikinda, Čoka i Ada ) .

JP TOPLANA:

Sve gradske kotlarnice rade bez problema.

ELKTROVOJVODINA:

U Kikindi je dobra snabdevenost električnom energijom, za danas nema planiranih isključenja.

KURSNA LISTA:

Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,3693 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

OBRAZOVANJE:

  • Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Gradska uprava Kikinda obaveštava roditelje dece rođene u periodu od 1. marta 2011. do 29. februara 2012. godine, da mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete podnošenjem zahteva izabranoj školi najkasnije do 1. februara 2018.

Nastava na mađarskom jeziku odvijaće se u Osnovnoj školi „Feješ Klara“.

Roditelji čija deca upisuju prvi razred u narednoj školskoj godini o području škole kojem pripada njihovo dete mogu da se informišu u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Kikinda, kancelarija broj 17, ili pozivom na broj telefona: 410 109. Na zahtev roditelja škola može da upiše dete i sa područja kojem ne pripada, u skladu sa mogućnostima škole.

 

  • Od danas možete kupiti  zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, kao i zbirka sa zadacima iz još pet predmeta koji mali maturanti polažu, fizike, hemije, istorije, biologije i geografije.

Svaka zbirka sadrži 450 zadataka, a njihova cena je ista kao i prošle godine i za sve tri iznosi 670 dinara. Odnosno zbrika za srpski košta 300 dinara, za matematiku 190, a za kombinovani test 180.

Na kraju svake od zbirki nalaze se rešenja zadataka.

KULTURA:

  • Izložba fotografija pod nazivom „Priroda i društvo“ autorke Branislave Brandić biće otvorena u petak, 19. januara u Galeriji „Terra“. Početak otvaranja je u 19 časova.

 

  • I ove godine na Starom jezeru na Bogojavljenje, u petak, 19. januara biće organizovano tradicionalno plivanje za časni krst. Organizatori su RK „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva.  Svi zainteresovani mogu da se prijave.

VREME:

Do kraja dana, promenljivo oblačno i hladno, mestimično uz slabu kišu. U sredu toplije, temperatura od 2 do 6 stepeni. Moguća je povremena kiša.

error: Content is protected !!