Danas penzija uvećana pet posto

Danas je počela isplata prvog dela penzija za decembar 2017. godine za korisnike PIO Fonda. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac mogu da podignu na šalterima svih ekspozitura.

Foto: pixabay.com

Prosečna penzija je povećana sa 23.814 na 25.000 dinara.

Prema računici nadležnih čak 86,6 odsto penzionera – sa penzijama do 37.000 dinara imaće penziju veću od one koju su primali pre sprovođenja programa konsolidacije.

BESPLATAN ODLAZAK U BANJU ZA 1.500 PENZIONERA VIŠE

I u 2018. godini će korisnici penzija, koji ispune propisane uslove i nađu se na rang listama, moći da koriste pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama i rehabilitacionim centrima Srbije, što će im omogućiti Fond PIO iz sredstava društvenog standarda.

Iznos opredeljenih sredstva za besplatnu rehabilitaciju penzionera biće poznat tek kada Upravni odbor Republičkog fonda PIO usvoji odluku o izdvajanju tih sredstava – tokom februara ili marta.

Međutim, planirano povećanje prihoda od doprinosa u 2018, omogućava da se sredstva za društveni standard planiraju u iznosu koji je za 27 miliona dinara viši u odnosu na 2017. godinu.

Ova sredstva omogućiće da oko 1.500 korisnika više nego prethodne godine koristi usluge rehabilitacije u banjama, a preko dve hiljade korisnika više dobije pomoć u lekovima, ogrevu i hrani, ističu u PIO Fondu.

 

 

error: Content is protected !!