„Partizan“ zauzeo visoko 5. mesto u Super džudo ligi Srbije

Proteklog vikenda, u Beogradu, u SC „Šumice“ održano je takmičenje u okviru Super džudo lige Srbije, koje je okupilo 12 najboljih ekipa iz naše zemlje, među kojima je bio i kikindski Džudo klub „Partizan“. Našim sugrađanima je zamalo izmakla medalja na ovom elitnom takmičenju, jer su izgubili meč za bronzu od zrenjaninskog „Proletera“, i nadmetanje završili na visokom 5. mestu. 

 

Džudo klub „Partizan“ iz Kikinde na ovom takmičenju nastupio je sa mladom i veoma talentovanom ekipom, sa ciljem da izbori opstanak u društvu najboljih. Nastupom u grupi, gde su savladali „Žandarmeriju“ i izgubili tesno od Omladinskog džudo kluba Beograd, i ulaskom među osam najboljih ekipa cilj je bio ostvaren:

Usledio je meč u četvrtfinalu protiv Džudo kluba Crvena zvezda, aktuelnog prvaka Srbije. U tom meču smo poraženi rezultatom 5:0, mada smo bez obzira na konačan rezultat pružili dobar otpor i poprilično namučili favorita celog takmičenja. Nakon tog meča smo nastavili takmičenje u okviru repasaža, gde smo uspeli da savladamo ekipu novosadskog „Borca“ rezultatom 3:2 i tako se izborili za nastup u samoj završnici ligaškog takmičenja. U borbi za medalju smo za rivale imali ekipu „Proletera“ iz Zrenjanina, od koje smo izgubili rezultatom 4:1 i na taj način završili takmičenje na visokom 5. mestu. Rezultat je prevazišao naša očekivanja i to nam sada daje dodatni optimizam da sledeće godine možemo da napadnemo sam vrh Super džudo lige Srbije – kaže Vladimir Krstekanić, trener „Partizana“. 

Kikindska ekipa nastupila je u sastavu: Rastko Anđelović, Nikola Todorović, Mihajlo Anđelović, Božidar Vučurević, Mateja Vukmirica, Božo Elezović, Vladan Živković, Miloš Rakin, Nikola Isakov, Veljko Višnjei i Tibor Kaločanji.
 
Liga je opravdala epitet elitnog takmičenja, u šta su se svi gledaoci u SC „Šumice i putem“ TV ekrana, odnosno kanala Arena Sport Fight, mogli uveriti.
error: Content is protected !!