Kikindi od Pokrajine više od 3 miliona dinara za izradu planske dokumentacije

Kikinda je jedna od osam lokalnih samouprava u Vojvodini, kojima je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine opredelio bespovratna sredstva za izradu planske dokumentacije. Gradu Kikindi odobreno je 3 miliona i 333 hiljade dinara za izradu prostornog plana grada i plana generalne regulacije severoistočnog dela Kikinde.

Opredeljena sredstva trebalo bi znatno da doprinesu poboljšanju uređenja planske dokumentacije, jer je to ključ razvoja svake jedinice lokalne samuprave. Bez dobrog plana nema ni dalje razrade ideja koje zajednički kreiraju građani, investitori i lokalne vlasti. Prostorni plan je najvažniji starteški dokument jedne administrativne jedinice i odnosi se na Kikindu i okolna sela:

Grad je učestvovao na Konkursu za izradu prostornog plana grada i plana generalne regulacije severoistočnog dela Kikinde, a ponude smo dobili od Zavoda za urbanizam iz Novog Sada, kojem su povereni poslovi. Prostorni plan košta blizu 11,5 miliona, od kojih Pokrajina sufinansira 3 miliona dinara, dok drugi planski dokument košta 400 000 dinara, od kojih smo dobili 333 hiljade bespovratnih sredstava– rekla je Jelena Bajić Ivetić, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, objedinjenu proceduru i izgradnju grada. 

Pokrajina je u ovoj godini izdvojila ukupno 21 milion dinara za izradu planske dokumentacije u 8 lokalnih samouprava. 

Izdvojena slika: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam

error: Content is protected !!