Koncert Muzičke škole povodom „Sovembra“

U okviru manifestacije posvećene sovama ušarama, večeras je u svečanoj sali Narodnog muzeja Muzička škola „Slobodan Malbaški“ upriličila koncert pod nazivom „Solvembar“. Publici se predstavilo 19 učenika od prvog do šestog razreda, na svim instrumentima koji su zastupljeni u kikindskoj Muzičkoj školi. 

Kao i ranijih godina, Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ priključila se manifestaciji „Sovembar“, koja se u novembru organizuje već 11 godina, u čast sova ušara. Diretkorica OMŠ „Slobodan Malbaški“ Margita Detari kaže da ova obrazovna ustanova rado učestvuje u „Sovembru“: 

Deca su uvek veoma uzbuđena i vrlo se ozbiljno pripremaju za koncert. Kompozicije koje su na repertoaru koncerta obuhvataju epohe od baroka pa sve do 21. veka. I nastavnici i učenici uložili su jako veliki trud, roditelji su nam svakako najveća podrška ali i ostala publika – rekla je Detari. 

„Sovembar“ je manifestacija ekološkog karaktera, u okviru koje se organizuju naučni i zabavni programi. Osnovni zadatak „Sovembra“ je obrazovanje dece i mladih, kroz programe Turističke organizacije, uz podršku Grada Кikinde, Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Narodnog muzeja Кikinda, Narodne biblioteke „Jovan Popović“, SC „Jezero“, Centra za stručno usavršavanje i Muzičke škole.

error: Content is protected !!