U Kikindi svečano otvoreno Balkansko prvenstvo u lovu na šarane i amure

Uz prigodan kulturno-umetnički program i defile učesnika iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, danas je svečano otvoren Međunarodni kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu na šarane i amure. Takmičenje će biti održano od petka do nedelje, na reviru „Ribolovačko carstvo“.

Međunarodni kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu na šarane i amure organizuje se 13. put, a od danas do nedelje Kikinda će biti domaćin ovog takmičenja sportskih ribolovaca:

Kikinda je domaćin velikog takmičenja, najvećeg koje može da se održi na našoj vodi. Nadamo se da će sve proći kako treba, veoma smo zadovoljni odzivom. Bićemo još zadovoljniji ako se dobro pokažemo i na takmičenju – rekao je Zoran Popov, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca “Šaran“ u Kikindi. 

Ribolov je u poslednjih desetak godina sve popularniji sport, najviše zahvaljujući rezultatima koje naši predstavnici postižu na svetskim i evropskim takmičenjima u šaranskom i drugom ribolovu. Kikinđani su prošle godine postali prvaci Srbije u šaranskom ribolovu, tako da je naš grad zasluženo domaćin ovog međunarodnog nadmetanja:

Takmičenje je okupilo 17 ekipa i ovo je jedno od većih nadmetanja u ovom delu regiona. Grad Kikinda i USR „Šaran“ su domaćini, dok je organizator Savez sportskih ribolovaca Srbije. Ovo je već 20. međunarodno prvenstvo koje naša zemlja organizuje i svaki put smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini. Srbiju predstavlja 14 reprezentacija na svetskim prvenstvima, što je izuzetno za ovako malu zemlju i ovaj sport – je Dragan Bošković, predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije. 

Takmičenje je svečano otvorio gradonačelnik Nikola Lukač, koji je učesnicima poželeo dobrodošlicu i izrazio veliko zadovoljstvo što je Kikinda ugostila takmičare iz šest zemalja. On je učesnicima poželeo dobro druženje, da se lepo osećaju u našem gradu, pokažu ribolovačke sposobnosti i odu iz Kikinde puni lepih utisaka: 

Preko 70 takmičara iz šest zemalja imaju priliku pre svega da se druže i razmene iskustva, a na kraju ćemo videti i ko je najuspešniji u ribolovu. Sigurni smo da će Kikinda biti dobar domaćin. Izuzetno nam je zadovoljstvo kada imamo veliki broj gostiju, želimo da uživaju u svim lepotama našeg grada i da nam ponovo dođu – poručio je Lukač. 

Takmičenje počinje u petak u 10 sati, na reviru „Ribolovačko carstvo“, a trajaće do nedelje, 4. septembra, kada će u 18 sati biti proglašenje pobednika. 

error: Content is protected !!