INFO GRAD KIKINDA, 12. avgust

Danas je petak, 12. avgust

Danas se obeležava Međunarodni dan mladih, sa ciljem skretanja pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. Ove godine tema Međunarodnog dana mladih je „međugeneracijska solidarnost“, a namera je da se na globalnom nivou pošalje snažna poruka o potrebi preuzimanja aktivnosti u svrsi jačanja socijalne kohezije u društvu kroz unapređenje odnosa među generacijama, kao i učvršćivanje međusobnog razumevanja i svakodnevne saradnje.

Kovid ambulanta:

Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja:

Do nedelje, 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Kako je saopšteno iz MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

Crveni krst:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u ponedeljak, 15. avgusta, od 8.30 do 13 sati. Nedostaju sve krvne grupe, a najpotrebnije su A i O, kao i sve negativne krvne grupe. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 10 časova struju neće imati potrošači u Ulici Đure Jakšića u Kikindi, od Čanadske do Dušana Vasiljeva. 

Kikindsko leto:

Tamburaški sastav „Dunavske zore“ i glumac Milenko Pavlov izvešće muzičko-scenski igrokaz “Bećarske uspomene” večeras u dvorištu Muzeja. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

U subotu, 13. avgusta, sa početkom u 19 sati biće organizovan „Kikindski korzo“, šetnja kojom su generacije hodale i po kojoj se pamte neke davne i lepe godine, a na platou ispred Katoličke crkve biće izložba fotografija. Iste večeri, od 21 sat, na Starom jezeru biće organizovano disko veče. 

U nedelju, 14. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja biće održano veče poezije za decu, u okviru kojeg će biti predstavljena knjiga „Skakutavo detinjstvo“ Zorice Despotov. Učestvovaće i deca iz recitatorske sekcije „Miroslav Antić“ iz Mokrina. Početak je u 19 sati. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa večeras na Starom jezeru biće prikazan naučno-fantastični akcioni film „Još 24 sata života“. Početak je u 21 sat. 

Topolski kotlić u subotu u Banatskoj Topoli:

Udruženje ljubitelja prirode „Mrena“ iz Banatske Topole u subotu, 13. avgusta organizuje tradicioanlni 13. „Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Početak je u 15 sati, a podela ribe od 14 časova. Kotizacija je 2 000 dinara, a ekipe dobijaju 2 kilograma svežeg šarana. Obezbeđene su vredne nagrade. Prijavljivanje ekipa traje do petka, 12. avgusta na broj: 069/484 24 38. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. avgusta biće izvedena predstava „Lepotica i zver“. Početak je u 19 sati. 

Sport:

Sinoć je na Trgu počeo Noćni turnir u basketu, koji će trajati do nedelje, 14. avgusta. Takmičenje organizuje Sportski savez Kikinde, uz podršku lokalne samouprave i Košarkaškog saveza Vojvodine. Utakmice počinju u 20 sati, a za nagradni fond od 210 000 dinara bori se šest ekipa. 

Ovog vikenda počinje prvenstvo u vojvođanskoj ligi Istok. U subotu, 13. avgusta lokalni derbi u Novim Kozarcima igraće „Sloboda“ i ŽAK, dok će velikoselska „Kozara“ dočekati „Jedinstvo“ iz Banatskog Karađorđeva. Još jedan lokalni derbi igraće se u nedelju, kada će se u Ruskom Selu sastati „Crvena zvezda“ i OFK Kikinda. Utakmice počinju u 17.30. 

Vreme:

Pretežno vedro i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 31 stepen. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija biće relativno nepovolјna za za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

error: Content is protected !!