„Pažljivkova pravila o saobraćaju“ za sve prvake

Gradska uprava Kikinda u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja obezbedila je 504 udžebenika „Pažljivkova pravila o saobraćaju“ za sve prvake na teritoriji našeg grada. Udžbenike su danas dobila sva deca iz okolnih sela, dok će ih prvaci u gradskim osnovnim školama dobiti sutra.

U sklopu aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kikinde član Gradskog veća Milivoj Linjački posetio je danas OŠ „Vasa Stajić“ i mokrinskim prvacima podelio „Pažljivkova pravila o saobraćaju“. Cilj ove akcije je da deca, na jedan za njih primeren način, nauče najosnovnija pravila kako bi mogli, bez ikakvih problema, da se kreću u saobraćaju na putu do škole i do kuće.

Savet za bezbednost saobraćaja radi na tome da se na svaki način podigne svest i svih ostalih učesnika u saobraćaju, da u zonama škole poštuju ograničenja brzine od 30 kilometara na čas. Svake godine u saradnji sa Saobraćajnom policijom, najviše u ovo doba godine kada se polazi u školu, kontrolišemo brzinu kretanja u saobraćaju i vodimo računa da se pravila propisana zakonom i poštuju – rekao je Linjački.

Ovo nije jedina akcija koju, u cilju nesmetanog kretanja u saobraćaju i smanjenja broja nesreća, sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja. Za đake viših razreda osnovnih škola organizuje se takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?“ u okviru kojeg osnovci polažu i praktični i teorijski deo ispita, a vredne nagrade su motivacija za što bolji rezultat.

 

error: Content is protected !!