Najbolji biznis plan „za pomoć starima“: Ekipa Ekonomske škole pobednik takmičenja „Mladi preduzetnik“

„Agencija za pomoć starim licima“ naziv je poslovne ideje i biznis plana Ekonomsko-trgovinske škole koja je pobednik prvog takmičenja „Mladi preduzetnik“ u Kikindi, u saradnji Više poslovne škole strukovnih studija dr Radomir Bojković iz Beograda i lokalne samouprave. Pobedničke ekipe dobile su nagradno putovanje i vaučere od 800, 500 i 250 evra.


Učenica Tijana Grbić iz Ekonomsko-trgovinske škole zahvalila se koleginicama iz tima, mentorki Jasni Grbići Branislavi Jolić. Pobednički biznis plan „Agencija za pomoć starijim licima“ bio je, kaže, logična odluka koja im se nametnula za pisanje.

Gledale smo šta nedostaje na tržištu Kikinde i shvatile smo da u Kikindi nedostaje Agencija za pomoć starim licima. Nadam se da ćemo naš plan ostaviti u budućnosti-rekla je Tijana.

Drugo mesto osvojila je Tehnička škola sa biznis planom „Kontrolor“, a treće je pripalo SSŠ „Miloš Crnjanski“ za poslovni projekt „Kuća čarobnog napitka“.

Pet ekipa iz četiri kikindske srednje škole prezentovalo je svoje poslovne ideje, kao i načine izrade biznis plana. Cilj pokretanja ovakvog nadmetanja učenika je podizanje svesti o značaju preduzetništva za razvoj ekonomije, ukazivanje na mogućnosti koje preduzetništvo nudi pojedincu, kao i sticanje znanja za planiranje, pokretanje i vođenje vlastitog biznisa. 

Članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Valentina Mickovski, rekla je da je nastup srednjoškolaca za svaku pohvalu, a da mladi imaju najlepše vrline koje su potrebne za pokretanje poslovnih ideja.

Za mene su danas bili svi pobednici, jer su pokazali koliko imaju kreativnosti u sebi, da mogu sebe da prevaziđu i imaju hrabrost za poslovne ideje koje su danas prezentovali renomiranim članovima žirija. Za to zaista treba velika hrabrost-stakla je Mickovski.

 

 

error: Content is protected !!