INFO GRAD KIKINDA, 10. maj

Danas je utorak, 10. maj

Danas je Međunarodni dan fizičke aktivnosti, koji će u Kikindi biti obeležen u zajedničkoj organizaciji lokalne samouprave, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje, Crvenog krsta i Turističke organizacije. U Velikom parku od 14 sati  biće održane radionice za decu u organizaciji Crvenog krsta i Doma zdravlja, a od 18 do 20 časova na Starom jezeru planirana je promocija fizičke aktivnosti: javni čas joge, Plesna škola “Gusala”, SC “Jezero”, Plesni studio”Dance and soul”,  svako će na svoj način obeležiti ovaj datum.

 

 

 

Penzije:

Isplata aprilskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih počeće danas, za one koji penzije dobijaju putem tekućih računa, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Penzioneri koji primanja dobijaju na kućim adresama ili na šalterima pošta, isplata će početi sutra, 11. maja.

Hitna služba:

Hitna služba je tokom proteklog dana intervenisala  26 puta. Na poziv građana koji su se žalili na zdravstvene tegobe, u Kikindi je bilo 12 kućnih poseta, dok je u selima opštine četiri puta pružena lekarska pomoć. U ambulanti je hitnu medicinsku pomoć zatražilo je  10 pacijenata.

Radosne vesti:

U prethodna 24 sata, na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi trođena je jedna beba. Svet je u našem gradu ugledala devojčica -saznajemo u kikindskom porodilištu.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će se danas i sutra nalaziti u Novim Kozarcima, na uglovima sledećih ulica:  Krajiške i Branka Ćopića,  Krajiške i Sutjeske, Krajiške i Kosovske i Krajiške i Sime Šolaje. Akcija se sutra nastavlja u Iđošu. Od srede, 11. do petka, 13. maja kontejneri će  stajati u Svetosavskoj ulici  (kod kafane „Beograd“),  Karađorđevoj (kod stočne vage), Jaše Tomića (kod groblja) i Milivoja Omorca (kod pijace);

U gradskoj zoni, 6 kontejnera danas će stajati u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina. Danas i sutra, 11. maja, po dva kontejnera biće u Suvačarskoj, Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i Gavrila Principa, a sutra i u četvrtak, 6 kontejnera nalaziće se u ulici Rade Trnića. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

Na repertoaru kikindskog Narodnog pozorišta, danas će biti komad Gordana Mihića, „Siroti mali hrčki“, u režiji Marka Đurića. Početak predstave je u 20 časova.

Vreme:

Danas umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima, uz mogućnost lokalnih pljuskova u popodnevnim satima. Minimalne temerature oko 9, a maksimalne dnevne od 22 do 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

error: Content is protected !!