INFO GRAD KIKINDA, 9. maj

Danas je ponedeljak, 9. maj

Današnji datum obeležava se kao Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Tim povodom, Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920. organizovaće manifestaciju “Šetnja Besmrtnog puka Кikinde“.

Crveni krst Kikinde će nizom aktivnosti obeležiti čitavu Nedelju Crvenog krsta počev od danas do 15.maja.

 

Hitna služba:

Hitna služba je tokom proteklog dana intervenisala 35 puta. Na poziv građana  koji su se žalili na zdravstvene tegobe u Kikindi bilo je 17  pružnja lekarske pomoći, dok je za pacijente u selima intervenisano 3  puta. U ambulanti je hitnu medicinsku pomoć zatražilo je  15 osoba.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi tokom protekla dva dana rođene su dve devojčice-saznajemo u kikindskom porodilištu.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8 do 11 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Svetozara Miletića, od Dušana Vasiljeva do Ivana Milutinovića, Generala Drapšina, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve, Karađorđeva, od Kralja Petra I do Đure Jakšića, Dušana Vasiljeva, od Kralja Petra I do Generala Drapšina, Dositejeva, od  Semlačke do Jovana Popovića, Jaše Tomića, od Dositejeve do Kralja Petra I, Nikole Pašića, od Vojvode Putnika do Kralja Petra I, Čanadska, od Generala Drapšina do Svetozara Miletića, Kralja Petra I, od Čanadske do Dušana Vasiljeva, Kralja Petra I, od Semlačke do Jaše Tomića, Generala Drapšina, od Čanadske do kućnog broja 54, Generala Drapšina, od Čanadske do Dušana Vasiljeva, i Trg srpskih dobrovoljaca, od kućnog broja 25 do Semlačke.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će se još danas nalaziti u Novim Kozarcima, na uglovima sledećih ulica:  Generala Drapšina i Branka Ćopića,  Kralja Petra I  i Sutjeske, Generala Drapšina i Kosovske i Generala Drapšina i Sime Šolaje. Od danas do srede kontejneri će stajati na uglovima ulica Krajiške i Branka Ćopića,  Krajiške i Sutjeske, Krajiške i Kosovske i Krajiške i Sime Šolaje. Akcija se u sredu, 11. maja nastavlja u Iđošu. 

U gradskoj zoni, još danas, 6 kontejnera stajaće duž ulice Sterije Popovića, a danas i sutra, 10. maja, u Sutjeskoj ulici, od Mike Antića do Žarka Zrenjanina. Sutra i u sredu po dva kontejnera biće u Suvačarskoj, Albertovoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i Gavrila Principa, a u sredu i četvrtak, 6 kontejnera nalaziće se u ulici Rade Trnića. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Galerija „Tera“:

Danas će u Galeriji „Tera“ biti otvorena izložba Marije Jevtić Dajić, pod nazivom „Ritualna inkluzija“. Početak otvaranja je u 18 sati. 

Pozorište:

Na repertoaru kikindskog Narodnog pozorišta, sutra, 10. maja, biće komad Gordana Mihića, „Siroti mali hrčki“, u režiji Marka Đurića. Početak predstave je u 20 časova.

Sport:

Fudbaleri OFK Kikinde zabeležili su pobedu u 26. kolu Srpske lige Vojvodina, savladavši na Gradskom stadionu „Radnički“ iz Sombora, rezultatom 2:1. U Vojvovđanskoj ligi Istok, „Sloboda“ je u Novim Kozarcima izgubila od „Naftagasa“ iz Elemira 3:2, „Kozara“ je u Banatskom Karađorđedvu pobedila „Jedinstvo“ 1:0, dok je ruskoselska „Crvena zvezda“ u Plandištu savladala „Slogu“ sa 4:3. 

Rukometaši Kikinde Grindeks savladali su u hali SC „Jezero“ beogradski „Sinđelić“, rezultatom 29:22. Pobedu su ostvarile i rukometašice Kikinde, koje su deklasirale „Pirot“, sa 45:28. U narednom, poslednjem kolu, sledećeg vikenda, Kikinđanke dočekuju drugoplasirano „Pančevo“, koje ima bod manje. 

Vreme:

Umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Minimalne temerature oko 13, a maksimalne dnevne oko 26 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija pogodovaće većini hronično obolelih i osetlјivih osoba, iako su kod pojedinaca moguće uobičajene tegobe. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom i umerena fizička aktivnost.

error: Content is protected !!