Trka za srećnije detinjstvo 28. put u Kikindi

Tradicionalna humanitarno-rekreativna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ održava se danas u gradovima širom zemlje. I ove godine trku organizuje Crveni krst Kikinda. 

Masovnim učešćem u „Trci za srećnije detinjstvo“ deca i mladi svake godine pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i humanim vrednostima. Dvadeset osmu Trku u Kikindi otvorila je predsednica Skupštine Grada Stanislava Hrnjak, koja je istakla da Crveni krst skoro tri decenije istrajava u oragnizaciji divne manifestacije kakava je „Trka za srećnije detinjstvo“, koja okuplja pre svega mladost, a onda i entuzijazam.

Naš zajednički zadatak je da obezbedimo da ova mladost stasava i raste i da budu zdravi, zato se trka i organizuje svake godine. Želim da ova manifestacija danas ostvari svoj cilj, i da na cilj stignu oni najuporniji, najspremniji i najtalentovaniji, da time budu zadovoljni i da im to bude jedan od ciljeva u njihovm životima  – rekla je Hrnjak.

 

Promoter ovogodišnje Trke za srećnije detinjstvo je dvadesetsedmogodišnji Kikinđanin Nemanja Triki Blažić koji je prvi u Srbiju doneo „fristajl“ košarku, a njegovi veština i umeće sa loptom oduševljavaju mnoge, posebno mlade.

Hteo bi pre svega da zahvalim Crvenom krstu što su me pozvali da budem promoter ovog fenomenalnog događaja koji traje već 28 godina. Svim učesnicima želim sreću u trci – rekao je Blažić.

Trku su i ove godine otvorile majke sa bebama a mama petnaestomesečne Teodore Olivera Rackov osvojila je vikend na Vršačkom bregu za celu porodicu, u odmaralištu Crvenog krsta.

 

 

error: Content is protected !!