Deda Mraz i dalje neumorno posećuje mališane, ispunjava i uobičajene i neobične želje

Devetu godinu zaredom Gradska uprava realizuje akciju „Kutija želja“ u okviru koje Deda Mraz, u pratnji predstavnika lokalne samouprave obilazi domove mališana koji su mu pisali pisma i deli im novogodišnje paketiće. Ove godine u „Kutiju želja“ slilo se skoro 6 hiljada pisama mališana uzrasta od 1 do 10 godina, tako da Deda Mraz i ove zime ima zasita mnogo posla:

Pripreme za akciju „Kutija želja“ počele su još u septembru. Stiglo je mnogo pisama, a mi smo tu da mališanima ispunimo želje. Podela paketića je počela pre nešto više od dve nedelje i ja sam zaista presrećan. Posetio sam mnoge kuće i obradovao mnogo mališana, što mi je najbitnije – kaže Deda Mraz. 

 

Cilje ove lepe akcije je radost i osmesi dece, a ona ima i humanitarnuu stranu, jer pokloni stižu i do mališana čiji roditelji nisu u mogućnosti da im obezbede novogodišnje paketiće. Kada je prvi put realizovana akcija, 2013. godine, u „Kutiju želja“ stiglo je 800 pisama, dok je poslednjih godina taj broj nekoliko hiljada:

Osim uobičajenih želja, slatkiša i igračaka, nekad imamo i neke neobične. Deca su tražila i jelke, kobasice, ali i lovačke čizme, zastavu Jugoslavije, džudo pojas zlatnu ribicu i mače, i sve smo im to ispunili. Osim mališana posetili smo i jednu gospođu koja je popila kafu sa Deda Mrazom, a jednoj osamdesetšestogodišnjoj sugrađanki odneli smo voće i tranzistor, jer ona nažalost nema struju – priča Deda Mraz. 

error: Content is protected !!