Počela izgradnja vrelovoda u ulici Braće Tatić

Prethodnog četvrtka počeli su radovi na izgradnji vrelovoda u ulici Braće Tatić, a do početka grejne sezone biće završena i ova poslednja deonica u centru grada. Cevovod će biti zamenjen na deonici od kućnog broja 3 u ulici Braće Tatića do ulice Vuka Karadžića, i time će ceo centarlni deo biti spojen na novi vrelovod.

Nakon 12 godina čekanja, prošle nedelje su počeli radovi na izgradnji vrelovoda u ulici Braće Tatić. Direktor Javnog preduzeća „Toplana“ Miroslav Čičulić kaže da je ovo poslednja deonica u centru grada koja ima oko 40 godina.

Postoji još starih cevovoda ali je u ovom trenutku ovo za nas bilo najvažnije. Ovo je bila jedna od najlošijih trasa, gde smo imali mnogo problema i intrevencija tokom grejne sezone, i sada se nadamo da će to ostati iza nas – rekao je Čičulić.

Ulica Braće Tatića je zbog ovih radova zatvorena, osim prednjeg dela prema hotelu „Narvik“ koji je ostavljen za parkiranje zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Predviđena ukupna dužina radova je 45 dana, s tim što će mašinski radovi biti završeni pre početka grejne sezone, dok će građevinski radovi biti nastavljeni i nakon puštanja grejanja 15. oktobra.

Juče su počeli i radovi na Trgu srpskih dobrovoljaca, kod bivšeg bioskopa „Zvezda“, gde će na trasi od 100 metara biti zamenjen jedan od najstarijih cevovoda. Vrednost ove investicije iznosi nešto manje od 17 i po miliona dinara, od kojih je 1.8 miliona obezbedila lokalna samouprava, dok je ostatak finansirao Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Na ovoj deonici, na kojoj bude 3 do 4 havarije godišnje, planirano je da se uradi duža trasa ali zbog nedostatka sredstava to neće biti moguće do kraja godine.

Direktor Čičulić kaže da i pored ovih radova i dalje stanje toplovoda u našem gradu ocenjuje kao loše.

Uslovno noviji vrelovodi imaju dvadeset, dvadeset pet godina i oni su u solidnom stanju. Imamo još 35 do 40 posto starog cevovoda, ali dobro je što su to sada kraće deonice za koje je lakše dobiti sredstva i uraditi ih – kaže Čičulić.

Sledeći prioritet je gašenje kotlarnice u Hajduk Veljkovoj ulici koja je u veoma lošem stanju, i njeno povezivanje na magistralni vrelovod u centru grada.

 

 

error: Content is protected !!