INFO GRAD KIKINDA, 24. septembar

Danas je petak, 24. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  32 puta. Na poziv pacijenata obavljen je  23 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo  9 građana.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda, u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi. U pomenutim nezgodama jedno lice je teže i jedno lakše povređeno.

Epidemiološka situacija:

Prema podacima kikindskog Zavoda za javno zdravlje u našem gradu aktivna su 962 slučaja koronavirusa. 

Sakupljanje krupnog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada u Kikindi od danas pa do ponedeljka, 27. septembra: pet kontejnera biće u Ulici Miloša Velikog, od Stevana Sremca do Uglješe Terzina, a jedan u Save Tekelije, od Stevana Sremca do Cara Dušana. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je bila održana u Crvenom krstu ,došlo je 35 potencijalnih davalaca, od kojih je 34 dalo krv, dok je jedan davalac odbijen iz medicinskih razloga. Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće u Kikindi 4. oktobra

Kikindski pčelari Kikinđanima

Udruženje pčelara “Kikinda“ organizovaće u subotu, 25. septembra, osmu pčelarsku izložbu „Kikindski pčelari Kikinđanima 2021“. Izložba će se održati sa početkom u devet sati ispred Kulturnog centra na gradskom trgu u Kikindi.

SUBNOR:

Gradski odbor SUBNOR-a poziva potomke i rodbinu poginulih Kikinđana u oslobodilačkim ratovima, da radnim danima od 9 do 12 sati dođu u kancelariju Udruženja, radi ažuriranja evidencije i sticanja novih saznanja i podataka. Poželjno je poneti fotografiju, predmet ili pisani trag o poginulom. 

Noć istraživača:

Ove godine, dvanaesta po redu Evropska noć istraživača u Srbiji, održaće se danas 24. septembra i u Kikindi. Centar za promociju nauke, koordinisaće aktivnosti zajedno sa Naučnim klubom Centra za stručno usavršavanje Kikinda, kao jednim od 14 iz Mreže naučnih klubova, čiji je i bio inicijator osnivanja 2016.godine. 

Narodno pozorište Kikinda

Predstavom “Buba u uhu“, u petak, 24. septembra, u Narodnom pozorištu u Kikindi počinje nova sezona. Komadom koji je napisao Žorž Fejdo, a režirao Petar Jovanović, članovi ansambla kikindskog teatra ponovo će biti na pozorišnim daskama. Početak predstave je u 20 sati.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5784 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U utakmici 7. kola Srpske lige – Vojvodina, fudbaleri OFK Kikinde ugostiće u subotu , 25. septembra, na Gradskom stadionu ekipu “Bečej 1918“. Početak utakmice je u 15:30. Fudbaleri “Slobode“ će u utakmici 7. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok igrati na svom stadionu u Novim Kozarcima protiv “Jedinstva“ iz Vlajkovca, fudbaleri “Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela putuju u Banatski Karlovac na utakmicu protiv “Proletera“, a ruskoselska “Crvena zvezda“ igraće u nedelju protiv “Poleta“ u Idvoru.
 
Rukometaši “Kikinde Grindex“ u subotu, 25. septembra, od 19 sati u hali Sportskog centra “Jezero“ igraće utakmicu prvog kola Super B rukometne lige Srbije protiv Smedereva. Rukometašice “Kikinde“ od 16:30 u subotu igraju utakmicu prvog kola Super B rukometne lige protiv “Topličanina“ iz Prokuplja.
 
Odbojkaški klub ,,Ki-0230″, u saradnji sa Institutom za ženski sport, organizuje besplatne odbojkaške treninge za devojčice predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, utorkom i petkom, u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“, od 19 sati. Sve zainteresovane devojčice mogu da se prijave na broj telefona 063 500 956. Cilj aktivnosti je besplatan i dostupan sport za sve devojčice.

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje asmatičarima i srčanim bolesnicima. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!