INFO GRAD KIKINDA, 19. jul

Danas je ponedeljak, 19. jul

 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku proteklog vikenda na svet je došlo deset beba (8 devojčica i dva dečaka).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku proteklog vikenda, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane su tri saobraćajne nezgode (dve u Kikindi i jedna u Čoki). U pomenutim nezgodama dva lica su lakše povređena.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 20. jula od 12 do 13 sati bez struje će ostati korisnici u Kikindi, u ulicama: Marije Bursać, Vašarište, Braće Opsenice, kao i naselje Kolonija. 

Otvorena Pošta u Bašaidu:

Jutros je u Bašaidu otvorena Pošta, u novom poslovnom prostoru Mesne zajednice, u Vojvođanskoj ulici 67. Pošta će biti otvorena radnim danima od 7 do 14 sati, a obavljaće prijem, isporuku i dostavu pošiljki, usluge novčanog poslovanja, menjačkih poslova i transfera novca Western Union. Pošta u Bašaidu usluge će pružati za preko 1 000 domaćinstava i više od 3 100 stanovnika. Poštu je otvorio v.d. direktora JP „Pošte Srbije“, Zoran Đorđević. 

Isplata socijalnih davanja:

U utorak, 20. jula biće isplaćena sledeća socijalna davanja za jun mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada, dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji našeg grada:

Lokalna samouprava raspisala je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Kikinde. Poziv je otvoren do 23. jula. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa. Javni poziv za fizička lica biće raspisan početkom ili sredinom avgusta. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kikinde. 

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikindskoj Biblioteci u utorak, 20. jula biće prikazana argentinska kiminalistička drama „Klan“. Početak je u 21 sat. 

Kulturni centar:

Kulturni centar organizuje radionicu modernog plesa, pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta od 7 do 14 godina. Prijave traju do 20. jula, a informacije možete dobiti na: 065/ 950 78 77. 

Sport:

U okviru letnjih priprema za nastup u Srpskoj ligi – Vojvodina, fudbaleri OFK “Kikinde“ su u trećoj kontrolnoj utakmici savladali na svom stadionu ekipu “Politehnike“ iz Temišvara, člana Druge rumunske lige, rezultatom 2:0. Kikinđane očekuje još pet prijateljskih susreta. 

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Vreme:

 

Bioprognoza: 

Srčani bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija moguće su pospanost, glavobolјa i neraspoloženje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatan oprez.

error: Content is protected !!