Nakovački „Polet“ pobednik turnira u basketu

Finalnom utakmicom između ekipa „Poleta“ i Toze Markovića“ u dvorištu Gimnazije sinoć je završen četvorodnevni turnir u basketu „Tri na tri“. Tim iz Nakova bio je ubedljiv u borbi za prvo mesto, a član „Poleta“ Miloš Vukojević proglašen je za najboljeg igrača turnira. 

Tri najbolje ekipe na turniru: Polet, Toza Marković i Intermeco

Na turniru „Tri na tri“, koji je održan u organizaciji Sportskog saveza Kikinde, učestvovalo je osam ekipa iz Kikinde i okolnih mesta. Nakon borbi u okviru grupa i polufinala, poslednjeg dana turnira odigrane su utakmice za treće i prvo mesto. U borbi za bronzu „Intermeco“ je slavio protiv tima „Rudan auto-moto“, dok je u finalu „Polet“ bio bolji od ekipe „Toza Marković“. Pobednički tim igrao je u sastavu: David Bucalo, Mirko Bucalo, Bojan Santrač, Vladan Blažić i Miloš Vukojević.

Kod nas sportista nije urođena navika da razumemo poraz i da volimo da gubimo, pa je samim tim pobeda slađa. Divno je biti najbolji u gradu – rekao je Miloš Vukojević.

Vukojević je proglašen i za najboljeg igrača turnira:

Hvala svima na ovom priznanju koje stvarno nisam očekivao. Svaka nagrada i priznanje, makar bilo i usmeno, jako prija. 

Osim takmičenja za medalje sinoć je održano i nadmetanje u bacanju sa pola terena i gađanju trojki. Veterani Živko Radojica i Krsta Radovan pobedili su u konkurenciji mnogo mlađih takmičara, a kako kažu tajna je u iskustvu, smirenosti i redovnom vežbanju.

Pobednici su nagrađeni sumom od 50.000 dinara, drugoplasirani su osvojili 30.000 dok je osvajačima bronzane medalje pripala nagrada od 15.000 dinara.

error: Content is protected !!