Pobeda za kraj sezone: Odbojkašice “Kikinde“ vicešampionke Prve vojvođanske lige – jug

Odbojkašice “Kikinde“ postale su vicešampionke Prve vojvođanske lige – jug. Kikinđanke su u poslednjem 6. kolu play off faze Mini lige savladale “Banat“ iz Vršca sa 3:1 u setovima. Iako su osvojile odlično drugo mesto u ligi, ostaje žal za propuštenom prilikom protiv Vršca i osvajanjem prvog mesta.

Međutim, od naredne sezone Kikinda će imati jedan ženski odbojkaški seniorski klub “Kikinda 0230“, sa kojim će i ambicije biti znatno veće. Jedna od onih u koje se polažu velike nade jeste učenica Gimnazije, Katarina Čarapić, mlada nada kikindske odbojke:

-Želele smo prvo mesto, ali mislim da je i drugo mesto sasvim dobar uspeh i da smo se trudile i nemam razloga da budem nezadovoljna. Bile smo dobre, trudile se i igrale sasvim solidno. Odnos igračica je uvek odličan, ali uvek ima mesta za napredak na treninzima, da budemo još boje i pokažemo koliko možemo. Nama su ambicije da uđemo u viši rang i sigurna sam da ćemo to i ostvariti jer imamo odličnu ekipu pred kojom je lepa budućnost – istakla je Katarina Čarapić.

Za osvajanjem prvog mesta žali i predsednik kluba, Igor Golijanin, koji podvlači da im već tri sezone promiče šampionska titula i šansa za plasman u viši rang:

-Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan jer su se devojke trudile i igrale dobro. Ali ovo je već treća sezona u kojoj smo drugi. Prvu sezonu smo u zadnjem kolu izgubili od Banata, prošle sezone smo propustili šansu zbog kovida, a sada nismo imali snage da se nosimo sa iskusnom ekipom Vršca. Današnja utakmica bila je bez rezultatskog značaja, dao sam priliku svim devojkama da igraju, pobedili smo i završili sezonu sa pobedom. Mi 10. maja startujemo kao novi seniorski tm, tako da je ovo bila poslednja utakmica sa sadašnjim timom. Krećemo u nove pobede, sledi kratak odmor, a potom nas već očekuju turniri gde ćemo nastupiti kao “Kikinda 0230“ – dodao je Golijanin.

Danas su nastupile: Katarina Momić – kapiten, Dejana Petkov, Dunja Vučkovac, Milica Nikolić, Sofija Šugić, Nikolina Prolić, Ivana Milić, Stanislava Saravolac, Teodora Pašić, Tijana Vlašić, Anđelija Knežević, Katarina Oličkov, Milica Mrvičić i Katarina Čarapić.

error: Content is protected !!