Grčka otvara vrata za turiste sredinom maja, za Uskrs i Prvi maj dostupni aranžmani u nekoliko zemalja

Turizam je pretrpeo najveću štetu i gubitke zbog pandemije koronavirusa, ali ovih dana stižu i neke dobre vesti koji ulivaju optimizam i nadu da ćemo ovog leta ipak moći da putujemo. Stojanka Zuković, vlasnica kikidnske Turističke agencije „Xenos“, kaže za naš radio da veruje da je najgore prošlo i da će ova sezona ipak biti bolja od prethodne: 

Zahvaljujući grčkom ministru turizma, koji je obećao da će ova zemlja dozvoliti da državljani Srbije uđu u Grčku, nadamo se da će ovog leta biti realizovanih aranžmana. To je lepa i značajna vest, jer naši građani najviše letuju u ovoj zemlji. Turska zasad traži negativan pi-si-ar test, ali je u najavi da će taj uslov biti ukinut, u Egipat takođe može da se ide sa negativnim testom – kaže Zuković.

Naša sagovornica kaže da bi narednih dana trebalo da bude potpisan ugovor sa Grčkom, a aranžamani u ovoj zemlji moći će da se realizuju najverovatnije od 15. maja.

Kada su u pitanju Uskrs i Prvi maj, kada se naši građani često odlučuju da slobodne dane provedu van zemlje, Zuković kaže da će na raspolaganju biti aranžmani u zemljama u koje građani Srbije mogu da idu bez uslova:

Opcije će biti Turska, Tunis, Egipat, Zanzibar, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora. I Albanija je sve popularnija, ljudi su se prošle godine vraćali zadovoljni. To je jedan korak ka tome da se uklone neke predrasude kada je ova zemlja u pitanju. 

Građani koji su letovanje uplatili prošle godine, moći će ovog leta da iskoriste vaučere:

Ukoliko je slučajno taj hotel zatvoren ili apartman nije u opciji, onda će moći da se odluče i za nešto drugo, ali pre svega za državu koju su hteli. Veće agencije, koje imaju i veći broj ponuda, će možda davati i da se stranke predomisle i otputuju u neku drugu zemlju, ali za to moramo još sačekati. Najverovatnije će putovati tamo gde su prvobitno uplatili, a ukoliko ne iskoriste taj vaučer ove godine, u januaru će moći da se aplicira da se taj novac vrati – objašnjava Zuković. 

 

error: Content is protected !!