Igor Maljković, trener SO ŽKK: “Ponosan sam na ceo tim, pred Dejanom, Nevenom i Marijom je blistava karijera“

Košarkašice SO ŽKK izgubile su u zaostaloj utakmici Prve regionalne košarkaške lige od ekipe “Proletera“. Kikinđanke su poražene u Novom Sadu od prvoplasirane ekipe sa 108:59. Međutim, uprkos porazu, trener SO ŽKK, Igor Maljković, imao je samo reči hvale za ceo tim koji, kako i sam kaže, veoma dobro napreduje, što se vidi svaki put kada devojke izađu na teren. U ovom momentu, kaže Maljković, to je najvažnije jer se radi o znatno mladoj ekipi pred kojom je tek karijera, tako da se poseban akcenat ne stavlja na sam rezultat, već na sticanje preko potrebnog iskustva neophodnog za dalje napredovanje:

-Uprkos tome što smo izgubili, zaista mogu da budem ponosan na svoje devojke koje svakoga dana sve više napreduju. Ono što je evidentno jeste da sada daju sebe sto posto, što ranije nije bio slučaj i to nam je bio jedan od najvećih problema. One se sada polako navikavaju da izvuku maksimum i pruže ogromnu energiju, koja traje sada mnogo duže nego ranije i to me posebno raduje. Zaista su prešle tu granicu u napredovanju, što je jedan od glavnih uslova za dalji tok njihove karijere. Igrali smo sa ekipom koja je prva na tabeli i koja pretenduje da se plasira u viši rang. Radi se o novosadskoj ekipi sastavljenoj od veoma iskusnih košarkašica, tako da je ova utakmica imala višestruki značaj jer na ovkvim utakmicmama stiču ogromno iskustvo i stiču osečaj igranja protiv teških potivnika – kaže Maljković.

Trener SO ŽKK pohvalio je ceo tim na zalaganju, na borbi i pruženom otporu, pa je i pohvalio pojedine košarkašice pred kojima je lepa karijera i blistava budućnost:

-Ceo tim je zaista dobar, radi se o vrlo mladoj ekipi koja će u narednom periodu postizati odlične rezultate, tako da su ove utakmice blago za njih na kojima treba da steknu znanje, da nauče mnogo toga i na kraju da vide da i te kako mogu da pruže veoma jak otpior svakom protivniku. Posebno pohvaljujem Mariju Marčetu, Nevenu Galić i Dejanu Utržen i zaista smatram da će one igrati na vrhunskom nivou, što znači da bi na njih trebalo posebno obratiti pažnju. Rezultatski ne prolazimo dobro, ali ako gledamo sve jači otpor i sve duži interval igranja na znatno višem nivou nego do sada, onda mogu da budem zadovoljan, a ono što ih posebno krasi je lepa atmosfera u timu i karakter koji imaju, što znači da su dobri ljudi, a to je najvažnije – dodao je Maljković.

Košarkašice SO ŽKK u nedelju će imati narednu proveru, kada u halu Sportskog centra “Jezero“ dolazi ekipa ŽKK “Delfin“ iz Bačke Palanke. Utakmica je na programu od 17 sati.

error: Content is protected !!