Predstavnici lokalne samouprave u radnoj poseti „Našoj kući“

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, zajedno sa svojim saradnicima, bio je danas u radnoj poseti Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“, u okviru koje je sa direktoricom Centra razgovarao o strateškom razvoju socijalne zaštite u našem gradu. 

U vreme epidemije koronavirusa „Naša kuća“ je rad sa korisnicima prilagodila situaciji:

Radimo sa onoliko korisnika koliko nam u danu dođe, a taj broj se kreće oko 10. Radimo u dve ekipe i menjamo se nedeljeno, kako bismo održali kontinuitet u radu i pružili uslugu korisnicima kojima je to potrebno. Kada dođe proleće i bude toplije, radićemo napolju i tada će moći svi da dolaze – kaže direktorica Centra, Cecilija Šajber i dodaje da je današnji sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave bio veoma dobar i da se razgovaralo o važnim temama:

Razgovarali smo o strateškom razvoju socijalne zaštite u Kikindi. Dotakli smo se nekih važnih tema, kao što je rana prevencija kod dece koja imaju identifikovane neke probleme i kod kojih je važno to rano prepoznati, pre škole, i krenuti sa ranom intervencijom. Pričali smo i o nekim našim potrebama i nadam se da će ova saradnja u bliskoj budućnosti doneti dobro našim korisnicima, Centru i Kikindi – rekla je Šajber. 

Članica Gradskog veća, zadužena za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici, Ramona Tot izarzila je zadovoljstvo što je „Naša kuća“ nakon pauze nastavila rad sa korisnicima:

Lepo je videti kako se pridržavaju svih mera, dok realizuju svoje redovne aktivnosti. Gradonačelnik, predsednik skupštine grada, Mladen Bogdan i ja danas smo razgovarali sa direktoricom Centra i njenim saradnicima o problemima, startegiji i razvijanju „Naše kuće“ – rekla je Tot. 

 

error: Content is protected !!