OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu dobila nove sportske rekvizite

Ministarstvo za sport i omladinu, u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, doniralo je sportske rekvizite koje će koristiti učenici mokrinske Osnovne škole „Vasa Stajić“. Ova obrazovna ustanova, koju pohađa 396 učenika, dobila je dva rukometna gola, dve table i obruča, 40 lopti za 4 vrste sporta, kao i mrežu za odbojku. 

Nenad Kihas, direktor OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu, izrazio je veliko zadovoljstvo što je ova obrazovna ustanova prepoznata od strane nadležnog ministarstva i Saveza za školski sport kao jedna od većih na teritoriji našeg grada, i istakao da ova donacija školi mnogo znači:

Naša škola je vrlo aktivna kada je sport u pitanju, a Mokrin je naravno poznat pre svega po rukometu. Ova donacija donosi nam lepe mogućnosti proširenja kapaciteta za sport i dalji rad sa učenicima – kaže Kihas. 

Današnje uručivanje donacije mokrinskoj školi deo je projekta Ministarstva sporta i Saveza za školski sport, koji je započet 2018. godine, sa idejom da se opreme sve škole u zemlji. Prema rečima Jelene Krvopić, koordinatorke Saveza za školski sport, opremanje škola na teritoriji našeg grada ide dobrim i željenim tempom:

Škola „Vasa Stajić“ je peta po redu koja je dobila ove izuzetno vredne sportske rekvizite. U planu je nova nabavka u ovoj godini, kada očekujemo da će još neke škole na teritoriji našeg grada dobiti ovakvu opremu. Savez za školski sport i lokalna samouprava imaju izuzetnu saradnju, tako da ćemo zajednički sagledati stanje i odrediti prioritete kada će, kome i kojom dinamikom oprema stizati – objašnjava Krvopić. 

Cilj projekta u okviru kojeg se opremaju škole širom zemlje je da se poboljšaju uslovi bavljenja sportom i omladinska politika na lokalnom nivou. Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu kaže da je ova akcija od izuzetnog značaja, jer deci pruža mogućnost da se bolje upoznaju sa svakom granom sporta:

Ovo je, osim za školsku decu, dobro i za klubove u manjim sredinama, koji su u problemu zbog nedostatka rekvizita. Do sada su na teritoriji našeg grada ovu opremu dobile 4 osnovne i jedna srednja škola – kaže Pecarski. 

Uručenju donacije u Mokrinu prisustvovala je i članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, koja je pohvalila ovu akciju i poželela svim učenicima, prosvetnim radnicima i direktorima srećan početak drugog polugodišta uz nadu da do kraja školske godine neće biti prekida u aktivnostima:

Iskoristila bih ovu priliku i da zahvalim firmi „Teksam“, koja je donirala 19.000 maski. One će biti podeljene svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Kikinde – rekla je Živkov. 

error: Content is protected !!