Nina Kerkez osvojila prvu nagradu na likovnom konkursu „Nacrtaj, oboji i osvoji“

Petogodišnja Nina Kerkez iz Nakova osvojila je prvu nagradu u kategoriji predškolaca na likovnom konkursu „Nacrtaj, oboji i osvoji“, koji je raspisala fabrika nameštaja „Forma Ideale“. Tema konkursa bila je „Moja idealna soba“, a radove su slali predškolci i prvaci iz cele Srbije. 

Ovogodišnji konkurs je zbog aktuelne situacije realizovan pod izmenjenim okolnostima. Umesto posredstvom škola i vrtića, mali umetnici su uz pomoć roditelja slali fotografije radova ili ih lično donosili u salone nameštaja. Odziv je bio zaista veliki, mališani širom Srbije pokazali su nadarenost i maštovitost, a žiri je bio na velikim mukama pri izboru najlepših radova. 

Prvu nagradu u kategoriji predškolaca osvojila je Nina Kerkez iz Nakova, koja uskoro puni 6 godina. Talentovana Nina objasnila nam je šta je crtala i da li je očekivala nagradu:

Nacrtala sam moju sobu. Krevet, iz njega ide tobogan, mene kako se spuštam niz tobogan, šator, kocke, jednu lampu, sijalice, ljuljašku, sliku, ogledalo,  orman, stolicu i sto. Jako sam srećna što sam pobedila i tačno sam znala da ću pobediti jer je i moja kuca jednom bila najbolja na jednom konkursu– kaže Nina. 

Kao autor najlepšeg crteža, Nina je dobila veoma vrednu nagradu, garderober, kompjuterski sto i stolicu:

Jako sam se obradovala kad mi je mama rekla šta sam dobila. Sledeće godine idem u školu pa će mi sve to trebati, a mama i tata neće morati da mi kupe. U sobi ću okačiti i moj crtež – rekla nam je Nina. 

Osim Nine, na Konkursu su nagrađeni i prvaci iz Mokrina i Kikinde. Una Bunić iz OŠ „Vuk Karadžić“, Dunja Krstin iz OŠ „Vasa Stajić“ i Sanja Davidović iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ dobitnice su 4. nagrade, „idealne sveske“. 

error: Content is protected !!