Trofejni strelac Duško Petrov ponovo u Kikindi, pred Dimitrijem Stefanovićem svetla budućnost

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Duško Petrov, nakon deset godina ponovo je član Streljačke družine „Kikinda“. Osvajač medalja na Svetskom i evropskim prvenstvima, nastupao je ranijih godina za beogradski Klub sportskog streljaštva „Policajac“, užički klub „Aleksa Dudić“, kao i u nemačkoj Bundes ligi, a od nedavno je značajno pojačanje kikindskom Streljačkom klubu.  

Petrov se streljaštvom bavi skoro dve decenije, prvak je Srbije i državni rekorder. Pre tri godine, zajedno sa Dimitrijem Grgićem i Damirom Mikecom osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, što do tada nikome u Srbiji nije pošlo za rukom. Naredne, 2018. godine, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, sa ekipom u istom sastavu, okitio se srebrnom medaljom u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora. Petrov kaže da je već neko vreme razmišljao o provratku u rodni grad. Sada su se, navodi, kockice poklopile, i karijeru će nastaviti u svom matičnom klubu:

Zahvalio bih pre svega gradonačelniku Nikoli Lukaču, bez kojeg sigurno ne bi došlo do mog povratka u Kikindu. Veoma sam zadovoljan prethodnim sezonama i uspesima. Osvajao sam medalje na svetskim i evropskim prvenstvima, ostaje mi samo Olimpijada, kao neostvaren san. Zbog pandemije sve je odloženo za sledeću godinu, ali to samo znači da imam više vremena da se pripremim za Olimpijske igre– kaže Petrov, kojeg očekuje Evropsko prvenstvo u Rusiji u martu naredne godine, kada će se deliti poslednje olimpijske kvote za Tokio.  

Strelce Duška Petrova i Dimitrija Stefanovića danas je u Gradskoj kući ugostio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što proslavljeni strelac ponovo nastupa za klub iz našeg grada: 

Kao grad sporta, Kikinda je ponosna što je Duško Petrov odlučio da svoju, izuzetno uspešnu karijeru, nastavi ovde. Siguran sam da će njegovim stopama nastaviti i mladi Dimitrije Stefanović, koji je šampion u pionirskoj konkurenciji. Nadam se da će Duškov povratak biti dodatni motiv za njega da se pokaže i da nauči mnogo toga od našeg vrhunskog strelca, i da će postizati još bolje rezultate. Grad će i u narednom periodu i finasnijski podržavati mlade i talentovane sportiste, koji na dostojan način reprezentuju Kikindu – rekao je Lukač. 

Da Streljačka družina „Kikinda“ ima kvalitet i potencijal za velike rezultate u narednom periodu dokazuju i uspesi mladog Dimitrija Stefanovića, koji je na dobrom putu da se domogne reprezentacije i velikih takmičenja: 

Streljaštvom sam počeo da se bavim 2014. godine, a naredne sam osvojio svoju prvu medalju. To me je motivisalo da nastavim da treniram i da se trudim. Uspeo sam da postanem pobednik na državnom takmičenju u kategoriji pionira. Cilj mi je da proširim svoje znanje o streljaštvu i osvajam medalje na velikim takmičenjima – kaže Stefanović. 

 

error: Content is protected !!