Kikinđani osvojili pet medalja na Sportskim igrama mladih

Mladi kikindski sportisti učestvovali su protekle nedelje na republičkom prvenstvu „Sportskih igara mladih“ i osvojili jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Četvoro kikindskih osnovaca plasiralo se na regionalno takmičenje u Splitu gde će se u avgustu takmičiti sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Osamdeset dva učenika iz Kikinde ostvarilo je mogućnost da predstavlja naš grad na državnom finalu Sportskih igara mladih, gde se sa još oko hiljadu srpskih osnovaca takmičilo u šahu, stonom tenisu, tenisu, rukometu, basketu, malom fudbalu, odbojci i igri „Između dve vatre“. Naši mladi sugrađani briljirali su u individualnim sportovima i osvojili ukupno pet medalja.

Marijana Bilić osvojila je prvo mesto u šahu u konkurenciji devojčica rođenih između 2002. i 2006. godine, dok je Ivana Mršić u istoj kategoriji bila druga u stonom tenisu. U tenisu je Mia Gavranov donela Kikindi srebrnu medalju u ženskoj, a Stefan Šibul odličje istog sjaja u muškoj konkurenciji. Matija Đurđev osvojio je bronzu u stonom tenisu.

error: Content is protected !!