Vojvođanska liga – istok: OFK “Kikinda 1909“ remizirala u derbiju kola, ŽAK poražen u Krajišniku

Fudbaleri OFK “Kikinde 1909“ nisu uspeli da ostvare pobedu u derbiju 6. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok. Kikinđani su na Gradskom stadionu odigrali nerešeno 2:2 sa “Naftagasom“ iz Elemira, uprkso vođstvu od dva gola prednosti. Oba gola za kikindski tim postigao je Stefan Kresoja i činilo se da će se utakmica rutinski završiti u korist domaćih. Međutim, u nastavku je došlo pada u igri domaćih, došlo je do opuštanja, pa je ubrzo i primljen gol. Izjednačujući pogodak gosti su postigli u poslednjim trenucima meča:

Jako mi je krivo što smo dozvolili gostima da nas stignu jer se u toku prvog poluvremena nisu ništa pitali. Došlo je potom do pada, siguran sam da je i umor stigao moje igrače koji moraju da guraju svih 90 minuta. Lako smo primili golove i to nismo smeli da dopustimo, pogotovo izjednačujući koji su nam dali u poslednjim trenucima – rekao je trener “Kikinde 1909“, Vladimir Kitanović.

Narednog vikenda fudbaleri “Kikinde 1909“ putuju u Kovin na utakmicu protiv “Radničkog“.

S druge strane, fudbaleri ŽAK-a poraženi su na gostovanju u Krajišniku. Železničari su izgubili sa 2:1 od domaće “Krajine“ i sa novim porazom u prvenstvu ostaju na dnu tabele u opasnoj zoni. ŽAK-ovci su gubili na poluvremenu, da bi potom u nastavku izjednačili golom Armanda Čekića. Međutim, nisu uspeli da zadrže bodove i primili su još jedan pogodak:

Mi smo bili bolja ekipa na terenu, ali smo primili dva gola, ponovo iz neiskustva. U drugom poluvremenu smo imali dosta prilika i relano je trebalo da dobijemo utakmicu jer smo znatno bili spremniji od domaćih, ali nismo uspeli i to nam se dešava iz utakmice u utakmicu da ceh platimo usled neiskustva – rekao je Slobodan Živkov, trener ŽAK-a.

ŽAK će narednog vikenda na svom terenu ugostili ekipu “Mladosti“ iz Omoljice.

error: Content is protected !!