Major Milan Burmudžija gost Ami NAXI radija

Major Milan Burmudžija, oficir za odnose sa javnošću, bio je naš današnji gost povodom konkursa za rad u Vojsci Srbije koji je raspisalo Ministarstvo odbrane. Prva faza selekcije kandidata za prijem vojnika u profesionalnu službu počinje sutra, kada se zainteresovani prijavljuju u određenoj kasarni. 

Broj radnih mesta na nivou Prve brigade Kopnene vojske koja se nalazi na teritoriji Vojvodine je 120, ali će odobrenjem Ministarstva odbrane i Generalštaba taj broj biti i veći, s obzirom na to da nakon prethodnog konkursa nisu popunjena sva mesta. Kako ističe naš sagovornik major Milan Burmudžija, najosnovniji kriterijum za prijem u vojnu službu je da je kandidat odslužio redovan vojni rok, da je mlađi od 30 godina, da je državljanin Srbije i da je psihofizički zdrav.

Oni koji misle da nam se pridruže, ako vole izazove, vojsku, svoju zemlju i otadžbinu, neka se prijave i dobiće posao. Kandidate iz Kikinde ne treba da brine što su im najbliža mesta službovanja Bačka Topola i Pančevo jer će svi troškovi putovanja nakon zaposlenja biti pokriveni – rekao je major Burmudžija.

Nakon sutrašnjeg prijavljivanja, kandidati će biti prodrvrgnuti lekarskom pregledu, fizičkoj proveri i razgovoru u kojem će im biti saopšteno šta ih očekuje ukoliko se zaposle u vojsci. Psihološka procena zainteresovanih biće obavljena u Vojno-medicinskim centrima u Novom Sadu, odnosno u Beogradu. Poslednja faza selekcije biće sistematski pregled, a sve se završava krajem jula meseca. Nakon toga komisija na osnovu bodovanja pravi konačnu listu i poziva kadnidate koji su prošli sve testove.

Nakon potpisivanja ugovora kandidat odlazi na obuku u jedan od tri centra: u Somboru, Valjevu ili Leskovcu. Ugovor se prvo potpisuje na šest meseci u okviru kojih je na probnom radu, i ako zadovolji sve kriterijume i standarde ugovor mu se produžava na tri godine. Nakon toga, kako kaže Zakon o vojsci, ugovor može da se produžava na tri godine, do četrdesete godine života.

Kandidati iz Vojvodine zainteresovani za ovaj posao popunjavaju i podnose prijavu sutra, 30. juna u periodu od 7.30 do 10 časova u sledećim kasarnama:

U mestu službovanja Bačka Topola, kasarna „Bačka“

Vojna pošta 1408 Bačka Topola
Vojna pošta 1419 Bačka Topola

U mestu službovanja Novi Sad

Vojna pošta 1405 i 1413 Novi Sad kasarna „Jugovićevo“
Vojna pošta 1421 i 4100 Novi Sad kasarna „Tvrđava“ Petrovaradin

U mestu službovanja Pančevo, kasarna „NH Stevica Jovanović“
Vojna pošta 1407 Pančevo

U mestu službovanja Sremska Mitrovica kasarna „B.P. Pinki“
Vojna pošta 1411 Sremska Mitrovica
Vojna pošta 1415 Sremska Mitrovica

 

error: Content is protected !!