Pokrajinski sekretar za sport i omladinu u poseti Kikindi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, bio je danas u poseti našem gradu, i tom prilikom, u društvu gradonačelnika Pavla Markova, obišao Osnovnu školu „Žarko Zrenjanin“ i Fudbalski klub „Kikinda 1909“.

U rekonstrukciju krova fiskulturne sale u Osnovmoj školi „Žarko Zrenjanin“ uloženo je 4 585 000 dinara, a sredstva su zajedno obezbedili lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Tim povodom, danas je ovu obrazovnu ustanovu posetio pokrajinski sekretar, Vladimir Batez, koji je istakao da je starteško opredeljenje Sekretarijata da je školski sport osnova za razvoj sporta i da je deci neophodno stvoriti što bolje uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima:

Veoma smo zadovoljni što je ta faza odrađena. Danas smo ovde i kako bismo upoznali gradonačelnika sa konkursom Sekretarijata, za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportske infrastrukture. Sada kada je rešen problem krova, u planu je rekonstrukcija parketa i opremanje sale, kako bi nastava fizičkog vaspitanja bila što kvalitetnija – rekao je Batez.

OŠ „Žarko Zrenjanin“ pohađa 561 učenik, a osim nastavnih, u fiskulturnoj sali se odvija i niz vannastavnih aktivnosti, jer nekoliko klubova u njoj održava treninge:

Trudimo se da našim učenicima, a i sportskim klubovima, u kojima su takođe i naši đaci, pružimo što bolje uslove za rad. Veliku zahvalnost dugujemo nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu i lokalnoj samoupravi, koji su prepoznali značaj rešavanja problema, koji smo imali sa fiskulturnom salom. Uz njihovu pomoć, uspešno smo realizovali jedan važan projekat – kaže direktor ove obrazovne ustanove, Tihomir Farkaš. 

Gradonačelnik Pavle Markov izrazio je veliko zadovoljstvo, što je još jedan važan projekat uspešno realizovan:

Značaj ovog projekta je u tome što veoma veliki broj dece koristi ovu salu, a više od tri decenije nije bilo značajnijih ulaganja. Iz tog razloga smo veoma zahvalni Sekretarijatu, na razumevanju za projekte koji su važni za lokalnu zajednicu – rekao je Markov.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu obišao je danas i Gradski stadion, na kojem utakmice igra OFK „Kikinda 1909“. Batez je istakao da je od velikog interesa ulaganje u jedan od najstarijih klubova u Vojvodini:

Sekretarijat i Pokrajinska vlada podržali su izgradnju zalivnog sistema za ovaj fudbalski teren, u iznosu 2 820 000 dinara. Klub je podržan i preko drugog konkursa Sekretarijata, u okviru kojeg je kupljena oprema neophodna za trenažni proces, u vrednosti od 350 000 dinara – rekao je Batez.

Dragan Felbab, predsednik Skupštine OFK „Kikinda 1909“, kaže da se klub u prethodnih nekoliko godina suočavao sa problemima, ali da je sada situacija bolja:

Glavna želja nam je da ulažemo u mlađe kategorije, kako bi deca, kada stasaju, postala prvotimci. Zahvalni smo što su ovu našu želju i napore da je ostvarimo, prepoznali i lokalna samouprava i Sekretarijat, mnogo nam pomogli i uložili dosta sredstava. 

error: Content is protected !!