Prozivka na Vašarištu: ŽAK doveo tri pojačanja

Fudbaleri ŽAK-a obavili su prozivku na Vašarištu, kako bi započeli pripreme pred nastupajuću polusezonu u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi – istok. Trener Železničara, Slobodan Živkov, može da računa na 26 igrača, a redove kikindskog kluba popunili su i tri igrača. Među njima je povratnik Armando Čekić, koji je odlučio da se vrati iz velikoselske “Kozare“ i pomogne klubu u kom je dugo nastupao da ostvari što povoljniji rezultat u prolećnom delu. Takođe, u ŽAK su došli i Branislav Zavišin i Miroslav Marić:

Ambicije su poznate u našem klubu i na tome ćemo raditi u prolećnom delu, a to je opstanak u ovom rangu takmičenja. Mi smo trenutno na poziciji koja to garantuje i rekao sam igračima da treba samo da stremimo ka višem, a ne da se zadovoljavamo pozicijom na kojoj se nalazimo. Raspolažemo sa 26 igrača. Doveli smo Armanda Čekića iz “Kozare“, naš igrač koji je ponikao u našem klubu, tako da će on biti pravo osveženje za našu ekipu. Doveli smo Branislava Zavišina i Miroslava Marića iz Bašaida, imamo igrača iz mokrinskog “Delije“, a ubacili smo i nekoliko momaka iz kadetske ekipe. U naredne dve nedelje selektiraćemo ekipu i da ozbiljno krenemo u rad, da se spremimo za ono što nas čeka – kaže trener Živkov.

Atmosfera u kikindskom klubu je odlična, igrači su raspoloženi i spremni da rade, ali i da se novom treneru dokažu da su upravo oni za prvi tim. Borislav Simin, jedan je od onih koji veruje da je ekipa dolaskom pojedinaca osvežena i da može u prolećnom delu mnogo više da učini nego što je bio slučaj jesenas:

Veliko mi je zadovoljstvo da smo se okupili nakon duge pauze. Atmosfera u klubu je dlična, imamo i nekih pojačanja, to me je prijatno iznenadilo i obradovalo. Mislim da ćemo se boriti da iznendaimo sve naše protivnike dobrom igrom, da opstanak nećemo dovoditi u pitanje i da ćemo pokazati koliko možemo. Svi smo zdravi, imamo novog trenera, tako da smo veoma raspoloženi da uradimo nešto lepo za naš klub – istakao je Simin.

ŽAK su u prethodnom periodu napustili Aleksandar Đurđević, koji se vratio u novokozaračku “Slobodu“, Luka Latković je popunio redove OFK “Kikinde 1909“, dok je Marko Ratko odlučio da, ujedno studirajući u Novom Sadu, pronađe novi klub.

error: Content is protected !!