Nedeljko Matić, novi trener MRK “Kikinda Grindex“: Pravim tim za play off

Prvih dana januara Nove godine trenersku poziciju u MRK “Kikinda Grindex“ preuzeo je iskusni internacionalac Nedeljko Matić, koji je u kikindski klub stigao iz Šri Lanke. Matić je tu zemlju vodio na Južnim azijskim igrama, u okviru Svetske rukometne orgnizacije. Sa tom reprezentacijom prvi put u istoriji osvojio je medalju i plasirao se direktno na Azijske igre. Pre toga, ovdašnja publika pamti ga kao igrača, ali i trenera PKB-a, potom reprezentacije Libije, pet godina je bio u Izraleu gde je osvojio šampionsku titulu sa Makabijem, trenirao je “Metaloplastiku“, “Novi Pazar“, tako da je sada došlo vreme i da se kikindski klub znatno ojača i započne pohod na nove pobede:

-Kao što su se ljudi iz Kikinde raspitivali o meni, tako sam i ja pratio šta se dešava u kikindskom klubu. Čuo sam, a kasnije i saznao da je ovo jedan dobro organizovan klub, da klub ispunjava sve svoje obaveze, sa igračima imamo određenih problema jer sam zatekao nekoliko povređenih momaka. Moram da priznam da pojedini igrači još uvek na amaterskoj osnovi rade, a tako i dolaze na treninge i to je nešto što je nespojivo sa profesionalnim sportom. Čim su ovde, znači da su potpisali neke ugovore, tako da ću raditi na tome da im rukomet bude na prvom mestu – kaže Matić.

Razlog dolaska novog stručnjaka jeste napad na play off fazu Arkus rukometne lige Srbije. Samo upornim radom, kvalitetnim trenizima, kao i podizanjem forme, to može i da se ostvari:

Sigurno su nam potrebna još dva nova igrača. Raduje me što je Milan Lisica ostao u klubu. Još uvek se svi upoznajemo, treba nam malo više vremena, ali zaista mislim da bi uz dovođenje pojedinaca mogli da uradimo ono i čemu stremimo, odnosno ulasku u play off fazu domaćeg prvenstva. Imamo dosta težak raspored, to sam znao, nema nikakvog alibija, zato smo započeli sa pripremnim utakmicama, uskoro bi trebalo da stignu pojačanja, u ovom trenutku je to trenutno teško pronaći, jer su dobri igrači pod ugovorom, neki su povređeni, a dovođenje iz inostranstva jako puno košta. Ako ne budemo doveli nikoga, probaćemo sa sadašnjim igračima svim silama da napadnemo play off – dodao je Matić.

Rukometaši “Kikinde Grindex“ u nastavku prvenstva, prvog februara, od 18 sati, ugostiće trenutno prvoplasiranu ekipu u domaćem prvenstvu “Dinamo“ iz Pančeva.

error: Content is protected !!