INFO GRAD KIKINDA, 9. decembar

Danas je ponedeljak, 9. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 18 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 9 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su četiri saobraćajne nezgode, tri u Kikindi i jedna u Senti sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži, u utorak, 10. decembra, u periodu od 9 do 13 sati, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, neparna strana Albertove, od Đure Oličkova do polovine ulice, prema Stevana Lakai Gige, i Đure Oličkova. Istog dana od 11 do 13, struje neće biti u Ulici Kraljevića Marka, od Đure Oličkova do Stevana Lakai Gige.  

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

JP „Kikinda“:

Javno preduzeće „Kikinda“ uvodi redovan termin za prijem građana, svakog utorka od 13 do 17 časova, u maloj sali na I spratu preduzeća, na adresi Iđoški put broj 4. Građani će svoje termine moći da zakažu radnim danima, od 7 do 15 časova, pozivom na 422-760. Cilj prijema građana je da im se omogući da na brži i efikasniji način dobiju sve potrebne informacije i odgovore na pitanja iz oblasti komunalne delatnosti. 

Još jedan uspeh Ene Gogić na muzičkom festivalu:

Na Međunarodnom muzičkom festivalu za decu „Razigrane note“, održanom proteklog vikenda u Zagrebu, naša sugrađanka Ena Gogić, učenica V razreda OŠ „Vuk Karadžić“ i član Hora „Čuperak“, osvojila je prvo mesto. Mlada Kikinđanka je nastupila sa pesmom „Ena“, čiji su autori Lado Leš, Svetlana Milić i Zorica Despotov.

Narodno pozorište:

Predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“, rađena po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 10. decembra. Početak je u 20 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,55 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U utakmici  10. kola Druge regionalne lige – Sever, košarkaši „Velike Kikinde“ savladali su ekipu “Basketball Stars“ iz Futoga, rezultatom 94:59. 

Proteklog vikenda pobedu su ostvarili i rukometaši „Kikinde Grindeks“, koji su pred domaćom publikom u hali SC „Jezero“ savladali „Rudar“ iz Kostolca, sa 28:25. „Kikinda“ se još uvek nalazi na 5. poziciji prvenstvene tabele, a pre pauze predstoji joj gostovanje beogradskom „Obiliću“. 

Vreme:

Danas pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine, maksimalno 10 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

error: Content is protected !!