Hitnoj službi uručeno novo vozilo za potrebe prevoza dece

U sklopu projekta “Unapređenje sistema primarne zdravstvene zaštite dece i omladine“, za čiju realizaciju su odobrena sredstva u okviru konkursa kompanije NIS „Zajednici zajedno“, danas je Službi hitne pomoći uručeno novo sanitetsko vozilo sa defibrilatorom, za potrebe prevoza i zbrinjavanja dece sa područja našeg grada. 

Danas je u Službi za urgentnu medicinsku pomoć u našem gradu izvršena primopredaja novog ambulantnog vozila, u kojem će prevoz dece do zdravstvenih ustanova u Novom Sadu ili Beogradu biti komforniji i bezbedniji. U sklopu vozila nabavljen je i defribilator, koji služi za najhitnije intervencije, odnosno spasavanje života, ali i praćenje vitalnih parametara kod pacijenata. Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, lokalne samouprave i zaposleni u Domu zdravlja.

Načelnik Službe hitne pomoći, dr Miloš Bajić, kaže da je manjak vozila konstantan problem zbog velikog broja pređenih kilometara:

Ovo vozilo je od velikog značaja jer će, osim komfora povećati i sigurnost, kako pacijenata tako osoblja Hitne pomoći. U pitanju je novi Fiat dukato, koji ima prilagođen, moderan enterijer. Vozilo će biti korišćeno u okviru projekta „Unapređenja zdravstvene zaštite dece i omladine“, koji sponzoriše Kopmanija NIS. Osim vozila doniran nam je i defibrilator monitor, najsavremeniji aparat, koji će se koristiti za zbrinjavanje kako dece tako i starijih pacijenata – rekao je dr Bajić, i dodaje da Hitna služba sada u voznom parku ima 7 vozila, koja se koriste u svrhu prevoza na terenu i trasnporta u zdravstvene ustanove u Beogradu i Novom Sadu.

Primopredaji novog vozila i obilasku radova u Školskom dispanzeru prisustvoao je i gradonačelnik Pavle Markov, koji je istakao da je realizacija ovog projekta rezultat dobre i dugogodišnje saradnje između lokalne samouprave i Kompanije NIS:

U pitanju je veoma značajan projekat koji će unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite dece i omladine. Ova donacija novog vozila sa najmodernijom opremom je vrlo važna za stanovnike našeg grada i okolnih sela. Osim toga, veoma su važni i radovi u Dečjem i Školskom dispanzeru. Te zgrade su veoma stare, a ovo će biti prvo ozbiljnije ulaganje u njihovo uređenje – rekao je Markov. 

U okviru realizacije projekta vrednog 17 miliona dinara, biće kompletno uređeni Dečji i Školski dispanzer, i nabavljena nova oprema, uređeni trotoar i plato ispred dispanzera i obnovljena pristupna rampa:

Radovi u Školskom dispanzeru privode se kraju, tako da će od ponedeljka pacijenti ponovo dolaziti ovde. Dečji dispanzer će biti izmešten u ambulantama u Mikronaselju i kod Vrtića „Kolibri“. Veoma smo zadovoljni ovom kompletnom rekonstrukcijom obe zgrade i zahvaljujemo svima koji su nam to omogućili – kaže dr Ana Abu Haija, i dodaje da je završetak svih radova planiran početkom januara.

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS posebnu pažnju posvećuje poboljšanju uslova za rad zdravstvenih ustanova i unapređenju zdravstvenih usluga. U okviru ovogodišnjeg korporativnog programa saradnje sa lokalnim zajendicama u  kojima posluje, NIS investira 116,5 miliona dinara u poboljšanje rada 20 zdravstvenih ustanova  u 13 gradova i opština u Srbiji:

Osim poslovnih aktivnosti koje NIS sprovodi na teritoriji Kikinde, izuzetno smo ponosni na veliki broj društveno odgovornih projekata koje smo realizovali u saradnji sa lokalnom samoupravom. Projekti se realizuju pod pokroviteljstvom našeg programa „Zajednici zajedno“, a ove godine naš fokus je na zdravstvu – kaže Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija Kompanije NIS, i dodaje da će dobra i plodna saradnja između ove kompanije i lokalne samouprave biti nastavljena i u budućnosti.

error: Content is protected !!