Vojvođanska fudbalska liga (istok): Novokozaračka “Sloboda“ jesenji šampion

Fudbaleri “Slobode“ postali su jesenji prvaci Vojvođanske fudbalske lige – istok nakon što su na svom stadionu “Ilija Pantelić“ u Novim Kozarcima savladali ekipu “Borca“ iz Starčeva sa 1:0. Tako je “Sloboda“ još jednom pokazala da trenutno igra najbolji fudbal u prvenstvu osvojivši 34 poena sa 11 pobeda, dve nerešene i dve izgubljene utakmice. Mogli su domaći da povedu još u prvom poluvremenu i na odmor odu mirniji, ali je Neđo Gavrilović bio neprecizan sa bele tačke. Međutim, vrlo brzo se iskupio i postigao pobednički gol nakon asistencije Marka Spahića:

Jako sam srećan što smo postali jesenji prvaci u prvenstvu jer smo ovakvom igrom i atmosferom u ekipi to i zaslužili. Srećan sam što sam bio asistent Gavriloviću za pobednički gol, što smo uspeli  pred domaćom publikom da ostvarimo još jednu pobedu i obradujemo naše verne navijače koji su uvek bili tu za nas. Mi smo im se na ovaj način odužili, nadam se da ćemo nakon kraćeg odmora nastaviti istim tempom i da ćemo sa dobrim partijama nastaviti i u drugom delu prvenstva – rekao je Spahić.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni predsednik Mesne zajednice Novi Kozarci, član uprave kluba, Dragoljub Ćosić, koji je istakao da će se u klubu nastaviti sa dobrim igrama i da im je cilj napad na viši stepen takmičenja:

U ovom trenutku nema mnogo toga da se kaže osim da čestitam svojim momcima koji su se trudili svaki put da ostvare pobedu i daju svoj maksimum na terenu. Mislim da se uloženi trud isplatio i da smo pokazali da smo najbolja ekipa u prvenstvu. Ovo će nam biti podstrek da sa dobrim igrama nastavimo i na proleće – dodao je Ćosić.

S druge strane, dobar rezultat ostvarili su i fudbaleri kikindskog ŽAK-a koji su na gostovanju u Sutjesci remizirali sa domaćim “Radničkim“ 2:2. Železničari su gubili sa 2:0 u prvom poluvremenu, ali su na kraju uspeli da izjednače i tako kući dođu sa veoma važnim bodom u daljem toku prvenstva. Kikinđani su jesenji deo završili na 11. poziciji sa 17 bodova. “Žuti mravi“ imaju pet pobeda, dva remija i osam izgubljenih utakmica. U 16. kolu Vojvođanske lige, koje se igra na proleće, fudbaleri “Slobode“ ugostiće “Naftagas“ iz Elemira, dok će ekipa ŽAK-a u Srpsku Crnju na komšijski okršaj protiv “Budućnosti“.

error: Content is protected !!