INFO GRAD KIKINDA, 22. novembar

Danas je petak, 22. novembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 25 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode u Čoki i Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama tri lica su lakše povređena.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas, od 8 do 9 časova, bez struje će ostati korisnici u Sutjeskoj ulici u Kikindi, od Žarka Zrenjanina prema Kozaračkoj. Od 10 do 10:30 bez struje će biti ulice Vašarište i Stevana Sremca, od Save Tekelije do Miloša Velikog, a od 10 do 13 sati električne energije neće biti u ulicama Barska i Živice Dokića, od Branka Radičevića do Barske. 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Narodno pozorište:

Predstava za decu i odrasle „Slavuj i kineski car“, koja se igra već deset godina, biće izvedena stoti jubilarni put večeras, sa početkom u 18 sati, u Narodnom pozorištu. Povodom ova dva značajna jubileja, ulaz će biti besplatan. 

Sovembar:

U okviru manifestacije „Sovembar“ večeras u Galeriji „Tera“, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba malezijske slikarke Elize Taj, a od 19 sati, u Narodnom muzeju, biće upriličen program „Očaravajuća Malezije u gradu sova“. Ulaz je slobodan. 

Koncert Hora slavista u Muzeju:

Koncert Hora slavista biće održan u subotu, 23. novembra u svečanoj sali Narodnog muzeja u Kikindi. Početak je zakazan za 18 časova. Ulaz je besplatan. 

Koncert Duvačkog orkestra:

Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kikinda“, jedan od najstarijih u Vojvodini, obeležava 86 godina postojanja. Tim povodom, u nedelju, 24. novembra u Narodnom pozorištu sa početkom u 19 sati biće održan veliki godišnji koncert. 

Dečje pozorište „Lane“:

Lutkarska predstava „Zunzarina palata“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 24. novmebra, u dva termina, 0d 17 i od 19 časova. 

Deda Mraz u ponedeljak donosi „Kutiju želja“:

I ove godine ispred Gradske kuće biće postavljena „Kutija želja“ u koju će najmlađi sugrađani moći da ubace spisak stvari koje bi voleli da dobiju od Deda Mraza. Kutiju će Deda Mraz doneti u ponedeljak, 25. novembra u 16 časova. 

Sport:

U okviru 15. kola Vojvođanske lige Istok, u subotu, 23. novembra trenutni lider na tabeli „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „Borac“ iz Starčeva, dok će ŽAK igrati u Sutjeskoj protvi „Radničkog“. U nedelju, „Kikinda 1909“ igraće u Omoljici protiv „Mladosti“. Utakmicu 15. kola Srpske lige Vojvodina „Kozara“ će igrati u Velikom Selu protiv „Radničkog“ iz Zrenjanina. Sve utakmice počinju u 13 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,5396 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas umereno oblačno i hladnije. Maksimalna temperatura 13 stepeni.

Bioprognoza:

Relativno povolјne biometeorološke prilike doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!