Studenti VŠSSOV održali kreativnu radionicu sa osnovcima

Studenti druge godine Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača realizovali su danas radionicu u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, u okviru koje su zajedno sa učenicima trećeg razreda izrađivali lutke od čarapa. 

Cilj aktivnosti koje zajedno realizuju Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i OŠ „Žarko Zrenjanin“ je razmena iskustava i znanja, kao i uključivanje učenika u nastavne procese koji se razlikuju od uobičajenih.

Budući vaspitači su zajedno sa đacima izrađivali lutke, koje predstavljaju moćno sredstvo za rad i igru. Uz pomoć lutke, vaspitač ili učitelj se lako može približiti detetu, i koristiti je za različite aktivnosti i kao povod za socijlanu interakciju. Deca se lako vezuju za lutku i doživljavaju je kao svog drugara, a dobar pedagog to zna i primenjuje u svom radu – kaže Srbislava Pavlov, mr pedagoških nauka, profesor VŠSSOV.

Direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“, Tihomir Farkaš, kaže da ova obrazovna ustanova ima dugogodišnju saradnju sa Visokom školom za obrazovanje vaspitača:

U planu je niz aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu. U pitanju su radionice, u kojima će učestvovati studenti i njihovi profesori, kao i učenici i nastavnici naše škole. Već smo imali muzičku radionicu, a danas je realizovana radionica izrade lutaka. Cilj je povezivanje institucija koje imaju zajednički zadatak, a to je briga o obrazovanju i vaspitanju dece – rekao je Farkaš.

 

error: Content is protected !!