Gradska uprava donirala Crvenom krstu klima uređaj

Lokalna samouprava je obezbedila sredstva za nabavku klima uređaja, koji je doniran Crvenom krstu Kikinda. Uređaj je postavljen u prostoriji u kojoj dobrovoljni davaoci daruju dragocenu tečnost. 

Danas je u Crvenom krstu održana 18. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini, prilikom koje je ovoj organizaciji uručena donacija Gradske uprave:

Vrlo dobro znamo koliko je krv dragocena tečnost i da, s obzirom na potrebe za njom, broj davalaca nije dovoljno veliki. Kikindski Crveni krst redovno organizuje akcije, na kojima je odziv dobar, i ja bih ovom prilikom pohvalio sve humane ljude i pozvao sve sugrađane da dođu na neku od narednih akcija – rekao Milivoj Linjački, član Gradskog veća, i dodao da će Gradska uprava uvek podržavati ovakve akcije i nastojati da podstakne sugrađane da budu humani.

Dobrovoljno davalaštvo krvi je kontinuirana aktivnost Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, a prema rečima Danijele Bjeljac, sekretarke Crvenog krsta, odziv naših sugrađana na akcijama od početka godine je veoma dobar:

Vrlo je važno da naša lokalna zajednica prepoznaje našu aktivnost promocije doborovoljnih davalaca krvi, kao i regrutaciju novih, mladih davalaca. Ovom prilikom bih zahvalila Gradskoj upravi na podršci, i što je omogućila da se, zahvaljujući doniranom klima uređaju, davaoci osećaju prijatno tokom letnjih meseci – kaže Bjeljac, i poziva maturante srednjih škola da dođu na narednu akciju, u ponedeljak, 16. septembra, i prvi put daruju dragocenu tečnost.

error: Content is protected !!