Osnovci slabijeg materijalnog stanja otputovali u Bačku Palanku na sedmodnevni boravak

Četrnaestoro dece iz seoskih osnovnih škola sa teritorije našeg grada, koja su dobri đaci i pripadaju sivoj zoni siromaštva, boraviće od danas do 29. juna u odmaralištu Crvenog krsta „Bagremara“ u Bačkoj Palanci. Sredstva za sedmodnevni odmor učenika obezbedila je Pokrajinska vlada, posredstvom Crvenog krsta Vojvodine. 

 

Deca iz sela sa teritorije Kikinde će do subote, zajedno sa vršnjacima iz drugih vojvođanskih mesta, boraviti u Bačkoj Palanci, gde će osim odmora i zabave proći i kroz obuku Letnje škole Crvenog krsta.

U pitanju je program oporavka dece, koji organizuje Crveni krst Vojvodine a finansira Pokrajinska vlada, namenjen učenicima petog i šestog razreda. Ovog leta će oko 500 dece boraviti u odmaralištu u Bačkoj Palanci i u  domu Crvnog krsta na Vršačkom bregu – rekla je Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinda, i dodala da će od 27. juna do 6. jula dvadeset petoro dece korisnika Narodne kuhinje letovati u Crnoj Gori, u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

Crveni krst Vojvodine kroz ove aktivosti radi na motivaciji dece i mladih, kao i na razvijanju humanizma, tolerancije i solidarnosti, čime se ujedno ublažavaju posledice siromaštva u najugroženijim kategorijama.

error: Content is protected !!