INFO GRAD KIKINDA, 11. mart

Danas je ponedeljak, 11. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 56 puta, 28 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 11 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 17 pregleda. 

Policijska uprava: 

Na teritoriji Sevrnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su dve sabraćajne nezgode, u Kikindi i Adi, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. Registrovana su i dva požara, u Kikindi i Čoki, u kojima je pričinjena materijalna šteta. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 12. marta u periodu od 10 do 14 časova bez struje će ostati deo ulice Vojvode Mišića, od broja 22 do ulice Đoke Radaka. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru tromesečne prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, koju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i kompanija FCC, kontejneri za krupan otpad su još danas postavljeni u Iđošu. Akcija se sutra, 12. marta nastavlja u Sajanu. 

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Narodno pozorište:

Predstava Narodnog pozorišta iz Subotice „Ukroćena goropad“, rađena po Šekspirovoj komediji, gostovaće sutra, 12. marta u kikindskom teatru. Početak predstave je u 20 sati.

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ savladali su na domaćem terenu ekipu „Mokre Gore“ iz Zubinog Potoka, rezultatom 29:20. Kikinđani su trenutno na 6. mestu prvenstvene tabele, a u narednom kolu ih očekuje utakmica portiv „Partizana“ u Beogradu. 

Takmičari Streličarskog udruženja „Apolo“ iz Kikinde nastupili su juče u Novom Sadu na streličarskom dvoranskom takmičenju. U konkurenciji od oko 100 takmičara iz cele zemlje Kikinđani su osvojili jednu bronzanu medalju. Kadet Kristijan Olah osvojio je bronzu u stilu olimpijski luk. 

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom slabom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

 

 

error: Content is protected !!