INFO GRAD KIKINDA, 28. januar

Danas je ponedeljak, 28. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 24 intervenicije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 pacijenata.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovane su tri saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima su dva lica zadobila lake telesne povrede. Registrovan je i jedan manji požar u Knajiži, u kojem je pričinejna materijalna šteta. 

Porođajno odeljenje:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Predavanje o Holokaustu u CSU:

Predavanje pod nazivom „Holokaust: Tragedija jednog vremena“ biće održano danas sa početkom u 12:30 časova, u Centru stručnog usavršavanja u Kikindi. Predavač je istoričar Srđan Sivčev, ulaz je slobodan. 

Obaveštenje o uvođenju u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2001. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju.Kako je navedeno u obaveštenju Ministarstva odbrane, obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1989. do 2000. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, do 28. februara.

Narodno pozorište:

Domaća komedija „Taksi bluz“ biće prikazana danas u mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u Kikindi, u terminima od 16, 18 i 20 sati. Cena karte je 250 dinara.

Na repertoaru Narodnog pozorišta sutra, 29. januara biće komad „Pidžama za šestoro“. Početak predstave je u 20 sati.

Kurs evra:

Dinar danas ima najnižu vrednost prema jedinstvenoj valuti evro zone od početka ove godine. Zvanični srednji kurs iznosi 118,4836 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno, sa mogućom slabom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 6 stepena.

error: Content is protected !!