INFO GRAD KIKINDA, 7. decembar

Danas je petak, 7. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su  27 puta,  17 intervencija bilo je na poziv pacijenatana, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 10 pacijenata. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga zabeležene su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde i Novog Kneževca u kojima je jedno lice zadobilo lake, a jedno teške telesne povrede.

JP „Kikinda“:

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži danas, 7. decembra od 7 do 17 časova bez vode će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Distrička, od Mokrinskog druma do Dimitrija Tucovića, Đure Daničića, od Suvačarske do Masarikove, i Nikole Francuskog, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića.

Javni poziv za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima obaveštava izbeglice sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde da je otvoren Javni poziv za stvranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi. Javni poziv je otvoren do 27. decembra. Telefon za informacije 410-164.

Konkurs za nagradu „Dušan Vasiljev“:

Grad Kikinda raspisao je konkurs za nagradu Dušan Vasiljev, koja se dodeljuje za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku objavljenu tokom 2018. godine. U konkurenciji za ovo književno priznanje mogu se naći pesničke i prozne knjige objavljene na teritoriji Republike Srbije. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa, a konkurs je otvoren do 8. februara. 

Sport:

Košarkaši  Velike Kikinde  dočekuju ekipu Beočina u desetom kolu Druge regionalne muške košarkaške lige – sever. Utakmica je na programu u subotu, 8. decembra, od 18 časova u hali Sportskog centra ’’Jezero’’.

Rukometaši Kikinde Grindeks u nedelju, 9. decemra dočekuju ekipu  „Obilića“  na parketu hale Sportskog centra „Jezero“, utakmica počinje u 18 sati.

Narodno pozorište:

Predstava „Mrešćenje šarana“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 8. decembra sa početkom u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Novogodišnja želja“ biće premijerno izvedena u Dečjem pozorištu „Lane“ u nedelju, 9. decembra, i to u dva termina, od 17 i 19 sati. 

Vreme:

Danas promenljivo oblačno. Maksimalna temperatura 8 stepeni. 

error: Content is protected !!