Napravite šećerno srce

Kafa ili čaj koji pijete sa dragom osobom biće mnogo ukusniji ako ih zasladite ovim šećernim srcima koja se veoma lako prave.

Za pravljenje šećernih srca treba vam:

Šećer
Voda
Boja za kolače
Kalup od bombonjere u obliku srca
Činija i kašika

Prvi korak: 

Sipajte šećer u činiju i kašikom postepeno dodavajte vodu, sve dok se ne dobije meka, zrnasta masa.
Pazite da ne dodate previše vode jer će se šećer otopiti i onda nećete moći da napravite dobra šećerna srca. Ako dodate premalo, šećer neće moći da očvrsne.

Drugi korak:

Dodajte par kapi boje za kolače i dobro promešajte da se boja ravnomerno rasporedi. Ako volite tamniju boju onda dodajte još par kapi i ponovo promešajte.
Bolje je postepeno dodavati boju u više navrata nego odjednom sipati previše kapi, jer se boja lako meša sa šećerom i može ispasti isuviše tamna.

Treći korak:

Izravnajte gornji deo srca pomoću noža i zadnjeg dela kašike, a zatim očistite višak šećera.

Četvrti korak:

Ostavite da se šećer stvrdne preko noći na sobnoj temperaturi.

 

Izvor: napravisam.rs

error: Content is protected !!